The Amazing Kamikaze Syndrome
Täytin 18 hieman ennen tämän The Amazing Kamikaze Syndromen ilmestymistä. Paikallisen nuorisoravintolan dj soitti talvella 1983-4 illan viimeisenä hitaana yleensä levyn suurimman hitin, My Oh My -biisin pitkää versiota. Joinakin iltoina discossa soi myös vuosi ennen albumia loppuvuodesta 1982 julkaistu (And Now The Waltz) C'est La Vie. Keväällä samaisen ravintolan ykkösjorausbiisiksi nousi levyn toinen hitti Run Runaway, ja erityisesti sen pitkä versio. Se ja tuolloin juuri ilmestynyt ZZ Top menoraita Legs (erityisesti sen pitkä versio) polttivat kirjoittajalta discolattialla enemmän kaloreita tuona keväänä kuin mikään fyysinen ponnistelu.

Ostin aikanaan tämän LP:n ja vaikka en siitä aivan yhtä paljon pitänyt kuin sen parin vuoden takaisesta edeltäjästä, levy soi kotonani ja kuuluu oman nuoruuteni soundtrackiin. Siirtyessäni CD-aikakauteen 1985, myin tämänkin vinyylin typeryyttäni pois. Pärjäsin lähes 30 vuotta ilman levyä mutta monen muun Slade-LP:n tavoin hankin sen itselleni takaisin kesällä 2014. The Amazing Kamikaze Syndrome kuulostaa todella hyvältä ja palauttaa mieliin sen ilmestymisaikakuden tunnelmat. Vaikka osa biiseistä kuulostaa korvaani nykyään hiukan liian koneelliselta ja ylituotetulta, en voi väittää ettei nuoruuden muistot kultaisi tätä levyä. Hieman popmaisemmasta rock-musiikista pitävän kannattaa tähän ehdottomasti tutustua

Vuonna 2007 remasteroitua CD sisältää bonuksena singlebiisien pitkiä versioita sekä kolme Euroopassa vain sinkuilta löytynyttä biisiä. Amerikkalaiset eivät julkaisseet The Amazing Kamikaze Syndromea samanlaisena kuin muu maailma. He tiputtivat biisit Cocky Rock Boys (Rule O.K.) ja Razzle Dazzle Man ja laittoivat niiden tilalle Euroopassa My Oh My -maxisinglen kääntöpuolen kappaleet Can't Tame the Hurricane ja Keep Your Hands Off My Power Supply. Jälkimmäinen antoi eri kansilla olevalle Jenkkilevylle myös sikäläisen nimen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit