Moment Of Glory - Live (video)
Äänitettyään Berliinin sinfoniaorkesterin kanssa Moment of Gloryn, Scorpions esiintyi kesäkuussa 2000 Hannoverin maailmannäyttelyn yhteydessä pidetyssä suurkonsertissa.

Vaikka olin todistamassa syksyllä 1999 Lontoossa Deep Purplen ja sinfoniaorkesterin yhteisesiintymistä, en innostunut formaatista niin että olisin 2001 hankkinut Moment Of Glory - Live DVD:tä. Itse asiassa kuuntelin Moment of Glory studiolevyn vasta 2010 ja tämän tyylikkään konserttikuvauksen katsoin vasta seuraavan vuoden joulukuussa. Sinällään jännä yksityiskohta, mutta juuri ennen DVD:n katsomista ehdin nähdä Deep Purplen ja 38 hengen sinfoniaorkesterin esiintymisen Hartwall Areenalla. Englantilaiskollegoihin verrattuna Scorpions vie konseptia paljon pidemmälle tuoden lavalle vierailevia solisteja, taustalaulajat ja lapsikuoron. Studiolevyyn lievästi pettyneenä tämä keikkavideo yllättää positiivisesti.

Lavalla nähdään kaksi vierailevaa laulajaa. Amerikkalainen Lyn Liechty duetoi Klaus Mainen kanssa Diane Warrenin imelän Here In My Heartin. Laulajatar esintyy napaan asti auki olevassa paljastavassa puvussa, joten hänen mukanaolonsa kuuluu ehdottomaan Scorpions-legendaan. Myös bändin kolme taustalaulajatarta ovat missiainesta. Lyhytaikainen Genesis-laulaja Ray Wilson saapuu lavalle Big City Lightsin ajaksi. Molempien vierailijoiden panos jää mielestäni kosmeettiseksi. Sitä vastoin useaan otteeseen lavalla vieraileva lapsikuoro svengaa vastustamattomasti ja laulajanalut diggailevat bändiä selvästi Berliinin philharmonisen orkesterin ammattimuusikoita enemmän.

Klassinen orkesteri ei ole Scorpionsin taustabändi vaan se saa huomiota sellaisella tavalla mikä tekee tämän keikan sähköisen ja klassisen orkesterin liitosta lähes referenssitason kuultavaa ja nähtävää. Rock You Like A Hurricane on kahden eri musiikillisen maailman hedelmällisen yhdistyminen ja todisteena ehdoton jokaiselle tätä formaattia vieroksuvalle rockfanille.

Tätä keikkaa ei ole julkaistu CD-levyllä, mutta sen DVD:stä on ollut myynnissä formaatit yhdistävä paketti. Tosin itse en ole sitä kuullut ja epäilen että CD:ltä löytyvä Send Me An Angel olisi kappaleen studioversio, eikä videolta pois tippunut live-esitys. DVD:n extrana oleva haastattelu valaisee Moment of Gloryn äänitysessioiden taustoja. Siitä selvisi myös yllättävä tieto että kapellimestari Christian Kolonovits on soittanut nuoruudessaan rockbändissä. Jouluna 2013 hankkimani Blu-ray sisältää pakkaamattoman HD-ääniraidan, joka soi majesteettisen komeasti. Valitettavasti se ei sisällä mitään aiemmin julkaisematonta musiikkia. 

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit