Out Of My Mind/Holy Water
Out Of My Mind / Holy Water

Onpa Rock Armeniasta kulunut aikaa. Vuonna 1988 Armeniaa kohtasi maanjäristys. Muiden muassa Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi ja Deep Purple -solisti Ian Gillan osallistuivat tuolloin levyn, jonka tuotto meni järistyksen uhrien hyväksi, äänityksiin. Nyt sama kaksikko on asialla. Tällä kertaa he haluavat auttaa armenialaisen Gyumrin musiikkikoulun uudelleen rakentamisessa.

Iommin ja Gillanin ohella tämän singlen tekemiseen ovat osallistuneet Jon Lord, Jason Newsted (Voivod, Metallica) ja Iommin vävypoika Linde Lindström, joka tiedetään HIM.n kitaristina. Rumpujen taakse on piilotettu Iron Maidenin Nicko McBrain. Tuo kuusikko soittaa Out Of My Mindilla, joka on Iommin sävellys. Kappaleen musiikki toimii hienosti. Lordin Hammond tuo Iommin soittoon ja soundiin aivan uutta syvyyttä. Ihme ettei Black Sabbath hyödyntänyt rehtiä Hammond-soundia enempää. Kappaleen heikko lenkki on Gillan. Hänen esityksensä on hieman ponneton. Born Againin ilmestymisestä on todellakin kulunut aikaa.  

Holy Water on Deep Purple -kitaristi Steve Morsen sävellys. Kappale toimii itse asiassa jopa paremmin kuin singlen ”A-puoli”. Ehkä Gillan on panostanut kappaleen lauluosuuksiin hieman enemmän. Iommin ohella kitarointiin ovat osallistuneet Gillanin bändistä tuttu Steve Morris ja Michael Lee Jackson. Armenialaista sävyä kappaleeseen tuovat Arshak Sahakyanin ja Ara Gevorgyanin duduk-osuudet. Duduk on armenialainen puupuhallin. Hammondia luukuttaa Jesse O’Brien, jykevän bassolinjan soittaa Rodney Appleby ja rumpuja takoo Randy Clarke. Kaikki nuo lienevät Iommin ja Gillanin ystäviä, koska single on nimetty Who Cares: Ian Gillan/Tony Iommi & Friends. Kyllä tältä porukalta kuuntelisi kokonaisen levyllisenkin.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit