Tatsumaki: Voivod Japan 2008
 

Tatsumaki on Japania ja tarkoittaa pyörremyrskyä. Se on osuva nimi tälle Voivodin ensimmäiselle kokopitkälle konsertti-DVD:lle. Periaatteessa tätä DVD:tä ei pitäisi olla olemassa. Kitaristi Denis D'Amourin, eli Piggyn, kuoltua yhtyeen piti laittaa pillit pussiin. Se teki kaksi levyä Piggyn tekemien demojen pohjalta. Rumpali Michel ”Away” Langevinin mukaan kaiken piti olla ohi. Jason Newsted vaihtoikin basson siveltimeen ja ryhtyi maalaamaan. Fanit olivat eri mieltä bändin kanssa. Voivodin musiikin piti elää. Laulaja Denis ”Snake” Belanger oli fanien kanssa samaa mieltä. Hän puhui Awayn ympäri. Niinpä he pyysivät takaisin alkuperäisen basistinsa Jean-Yves Theriaultin, eli Blackyn, ja palkkasivat kitaristikseen Martyrista tutun Dan Mongrainin, joka tunnetaan nykyään lempinimellä Chewy. Voivod eli taas.

 

Tämä konsertti on kuvattu Club Cittalla, Kawasakissa, Japanissa vuoden 2008 Thrash Domination -festivaaleilla. Mukana on kappaleita yhtyeen seitsemältä ensimmäiseltä vuodelta. Yllättäen bändin aikanaan halveksimalta Angel Ratilta on mukana kaksi raitaa The Prow ja Panorama. Molemmat rokkaavat erinomaisesti. Suoraa rokkia yhtyeen keikka kaipaakin. Muu materiaali on kerätty War And Pain -debyytiltä, Killing Technology, Dimension Hätröss ja Nothingface -levyiltä. Kimurantteja riffejä ja monimutkaisa tahtilajeja on siis tiedossa, suoraan thrash metallia unohtamatta. Kakkoslevy RRROOOAAARRR:n live-suosikki Ripping Headaches ei ole jostain syystä mahtunut mukaan. Konsertti on juuri sen mittainen, että sen katselee helposti ja halulla kerralla läpi.

 

Bonus-materiaaliakin on. Foo Fightersin Dave Grohl kehuu haastattelussaan Voivodin maasta taivaisiin. Panorama: Seeking Voivod on hauska lyhyt filmi parista kaverista jotka haluavat tehdä dokumentin Voivodista. Tietenkin mukana on pari ylimääräistä live-biisiäkin. Bändi esittää Quebec Cityssä vuoden 2009 heinäkuussa kappaleet Panorama, Treasure Chase ja Tornado. Kaksi jälkimmäistä ovat mielenkiintoimmat. Niistä ensimmäinen on yhtyeen toistaiseksi viimeisimmältä studio-levyltä Infini. Se kertoo, että nykyinen kokoonpano aikoo soittaa materiaalia yhtyeen koko uran ajalta. Tornado, joka tarkoittaa pyörremyrskyä englanniksi on tämän DVD:n nimi japaniksi. Ympäri mennään ja miten se menee?

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit