Warriors Of Ice
 

Voivod Lives oli bändin 90-luvun live-levyn nimi. Nyt tuo pitää paikkansa enemmän kuin koskaan. Kitaristi Piggyn kuoleman piti olla loppu tälle bändille. Vaan kun ei ollut. Onneksi. Näin väitän. Enkä ole yksin. Niille jotka vielä epäilevät on julkaistu tämä Voivodin toinen live-levy Warriors Of Ice. Se on äänitetty jo vuoden 2009 joulukuussa Club Sodassa, Montrealissa, Kanadassa.

 

Setti käynnistyy vahvalla versiolla yhtyeen nimikappaleesta. Snaken ääni on ennallaan ja Awayn komppi ei anna merkkejä hidastumissesta. The Unknown Knows ja The Prow seuraavat. Thrash Metal -klassikko Ripping Headaches kuullaan sitten. Kyllä vaan potkii. Ei voi mitään. Tätä yhtyettä on oikeasti ollut ikävä. Eläinkokeita vastustava Ravenous Medicine jatkaa tylyä linjaa. Tribal Convictions ja Overreaction ovat monimutkaisempia esityksiä. Panorama on niiden vastapainoksi suoraviivaista paahtoa. Seuraavat kaksi kappaletta ovat vuoden 2008 Infiniltä. Global Warning ja Treasure Chase kuulostavat Blacky basson varressa aivan perinteiseltä Voivodilta. Jasonic oli hyvä, mutta ei häntä tule ikävä. Ryskäävä Tornado ja aina komea Nothingface päättävät varsinaisen setin.

 

Vaan eipä tässä vielä kaikki. Tietenkin yhtye kapuaa takaisin lavalle esittämään parit pakolliset ”ylimääräiset”. Niinhän sen kuuluu mennä. Kolmesta encoresta maalaileva ja raskas Brain Scan toimii parhaiten. Nuclear War on varmasti tarkoitettu yhtyeen vanhimmille faneille. Kappale ei ole kestänyt aikaa aivan niin hyvin kuin konsertin viimeinen esitys. Piggyn suosikkikappalle Pink Floydin alkuperäisen kitaristin Syd Barrettin säveltämä Astronomy Domine on aina vaikuttavaa kuultavaa. Niin se on nytkin. Piggy siellä jossain voi olla tyytyväinen. Chewy osaa hommansa.

 

Voivod on pikku hiljaa kirjoitellut uusia kappaleita. Blacky on säveltänyt niistä kuulemma suurimman osan. Vähän jo jännittää miltä ne kuulostavat...

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit