Fly From Here
Jos ette vielä tienneet, niin Jon Anderson ei enää laula Yesissä. Uusi laulaja on nimeltään Benoit David, ja hänen lauluäänensä on hämmästyttävän samankaltainen kuin Andersonin. Nyt on mahdollista kuulla, miten uusi mies selviää studiossa.

Fly From Here on yllättävän hyvä - siitäkin huolimatta, että levyltä saattoi tuottaja Trevor Hornin ansiosta odottaa melkein mitä vain. Suurin osa levyn materiaalista on (Buggles-duo) Trevor Hornin ja kosketinsoittaja Geoff Downesin käsialaa. Sama parivaljakko kuului Yesiin vuonna 1980 ilmestyneen Drama-kiekon aikoihin. Onkohan kitaristi Steve Howe ehdotellut Downesille yhteistyötä "originaalissa" Asiassa soittaessaan?

Horn on tehnyt albumin äänimaisemasta miellyttävän ilmavan, ja toisaalta kitaristi Steve Howe, basisti Chris Squire ja rumpali Alan White onnistuvat nostamaan melko mitättömienkin kappaleiden tasoa taidokkaalla soitollaan. Levyn avaava noin 20-minuuttinen nimikappale on perinteistä Yesiä, joka yllättäen on pääosin Hornin ja Downesin käsialaa. Sitä seuraa levyn suvantovaihe, mutta viimeisenä kuultava Into The Storm on jälleen vakuuttavampi osoitus uuden Yesin elinkelpoisuudesta.

Jon Anderson oli pari vuotta sitten närkästynyt, koska Yes alkoi keikkailla ilman häntä. Samassa yhteydessä kosketinsoittaja Rick Wakeman ilmoitti, ettei uusi Yes ole kunnon Yes ilman Andersonia, ja kieltäytyi olemasta missään tekemisissä uuden kokoonpanon kanssa. Tuntuu hieman omituiselta, että Yes palasi 30 vuotta sitten tylyhkön vastaanoton saaneen kokoonpanon tyyliin. Hämmästyttävämpää on kuitenkin se, että Yes on sen tempun ansiosta tehnyt parhaan levynsä pitkiin aikoihin!

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit