Real Time
 

 

Totta kai kun bändi tekee reunionin ja paluulevyn, joka on ainakin arvostelumenestys, pitää tuota juhlistaa hieman normaalia hienommalla konsertilla. Van Der Graaf Generator päätti äänittää uuden tulemisensa ensimmäisen livelevyn Royal Festival Hallissa, Lontoossa. Eihän tuo ihan Royal Albert Hall ole, mutta ehkä bändi sinnekin vielä pääsee esiintymään. Ja loppujen lopuksi CD:tä kuunnellessa tuolla paikalla ei ole niin merkitystä. Äänityksellä sen sijaan on, ja se on onnistunut upeasti.

 

Tupla-CD Real Time, joka myös Reunion Concert -nimellä tunnetaan, on hieno läpileikkaus yhtyeen urasta. Mukana on kaksi uutta kappaletta Present-levyltä. Every Bloody Emperor ja Nutter Alert istuvat vanhempien VDGG-klassikoiden pariin kuin vanhat tutut. Joko yhtye on päivittynyt hienosti tai säilynyt komeasti ennallaan.

 

Varsinkin konsertin avaava The Undercover Man, toiseksi viimeisenä kuultava Killer ja molemmat The Pawn Heartsin kappaleet eli Lemmings ja Man-Erg soivat kerrassaan mahtavasti. Hammillin ääni venyy ja taipuu aina kappaleen tarpeiden mukaisesti. Välillä hän narisee, välillä saarnaa, joskus pauhaa kuin helppoheikki, paikoin hän hoilaa kuin oopperalaulaja. Bändi mukailee ja tukee hänen esitystään kuin ajatuksen ohjaamana. Yksikään sovitus ei taida olla yksi yhteen levyversioiden kanssa. Ei haittaa, live on live ja niin pitääkin olla. VDGG elää!

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit