Live In America
 

Live In America 2CD/DVD on äänitetty Jorn-bändin ensimmäiseltä Amerikan keikalta. Yhtye oli Atlantassa järjestettävän ProgPower USA-festivaalin vuoden 2006 pääesiintyjä. Festarin luonteesta huolimatta settilista ei ole kovinkaan progea. Esimerkiksi progemetallibändi Arkin, jonka levyillä Lande lauloi, kappaleita ei kuulla lainkaan. Pikemminkin Jorn antaa oppitunnin perinteisestä hevistä. Jornin soolokappaleiden ohella kuullaan runsaasti covereita. Jorn julkaisi vuonna 2007 kokoelman jolla hän esitti esikuviensa musiikkia. Mukana oli nytkin kuultavaa Thin Lizzyä, Dioa, Deep Purplea ja Whitesnakea. Noiden ilmeisempien lainojen lisäksi konsertissa kuultiin Masterplania, Beyond Twilightia ja jopa The Snakesia, bändiä jossa Jornin kanssa musisoivat Bernie Marsden ja Micky Moody.

 

Ehkä juuri noiden reippaasti rokkaavien covereiden ansiosta setti kuulostaa erityisen energiseltä. Toisaalta varsinkin Jornin kahdella ensimmäisellä soololevyllä on niin hyviä kappaleita, että niiden puuttuminen ihmetyttää. Lainabiiseistä Dion Straight Through The Heart ja Beyond Twilightin Godless & Wicked sopivat parhaiten Landen äänelle ja ovat sikäli vakuuttavimmat. Jälkimmäinen on myös tämän kattauksen progressiivisinta antia. Myös Thin Lizzyn Are You Ready ja Cold Sweat kulkevat vaivoitta. Ainoastaan Deep Purplen hieman omanlaiseksi sovitettu Perfect Strangers etenee aavistuksen tahmeasti. Keikan päättävä Whitesnake-medley menee täydestä kuin väärä raha. Kuunnelkaa ja ymmärrätte mitä tarkoitan.

 

Kokonaisen konsertin lisäksi tarjolla on kakkoslevyn täytteenä kolme studio-raitaa. En tiedä miksi Out To Every Nationista on pitänyt tehdä uusi versio. Sen sijaan Black Sabbath -medley Lonely Is The Word/Letters From Earth toimii upeasti. Samaa voi sanoa uudelleen soitetusta The Snakes-kappaleesta Sacrificial Feelings.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit