Jeff Beck Group II: Jeff Beck Group
Toinen Jeff Beck Group sai aikaiseksi saman verran musiikkia kuin vuonna 1969 kuopattu ensimmäinen JBG, eli vain kaksi studiolevyä. Tammikuussa 1972 äänitetty levy kerkesi olla myynnissä vain kuukauden (UK) ennen ilmoitusta bändin hajoamisesta. 

Jeff Beck Group II kasattiin esikoislevyä tehtäessä, eikä se kerennyt eheytyä sessioiden aikana. Bändin oma identiteetti on kuultavissa tällä levyllä, jolla se on onnistunut kiinteytymään yhtenäiseksi ryhmäksi. Levy on selvä parannus edelliseen. Kansikuvan oranssi appelsiini voisi siis kertoa vaikka bändin kypsymisestä valmiiksi, maukkaaksi hedelmäksi.

Oma suhteeni Beckin musiikkiin oli pitkään kaksijakoinen. Diggasin Truthia, mutta kitaristin instrumentaalinen fuusio ei meinannut upota minuun millään. Ei niin että olisin itseäni sen äärelle kovin usein pakottanut. Vuosien ja vuosikymmenien saatossa myös loogisesti antamani Jeff Beck Group II nimen saanut kokoonpano tuli itselleni tutuksi. Silti se päätyi hyllyyni vasta kesällä 2014. Aiemman tiedostokuuntelun perusteella kirjoitin bändin version Don Nix'in Going Downista olevan yksi parhaita siitä tehdyistä covereista. Parin vinyylin vinguttamisen jälkeen kuulun albumin päättävän Definitely Maybe -instrumentaalin fanien joukkoon. 

Albumista julkaistiin harvinainen nelikanavainen versio, jonka markkinahinta on nykyään toistasataa euroa. Olisiko aika julkaista se Blu-ray'nä?

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit