Live At Montreux 1994 (video & video)
Paul Rodgers omaa sellaisen biisivalikoiman että hänen keikalta ei tule hittejä puuttumaan. Tämä videona ja/tai audiona (myös tripla-LP) julkaistu arkistohelmi sisältää hittien lisäksi ison nipun tähtiä. laulajan taustalla on vuonna 1992 haudasta Bonham-bändistä sen rumpali, Led Zeppelin isän jalanjälkiä seuraava Jason Banham sekä kitaristi Ian Hatton ja basisti John Smithson. Toisena kitaristina on entinen Santana ja (tuolloin telakalla olleen) Journey'n Neal Schon.

Keikan ensimmäinen vierailija, Queenin Brian May saapuu lavalle Sonny Boy Williamsonin Good Morning Little School Girl (biisinä vain vuoden Robert Johnsonin vuonna 1936 tekemää ja keikan lopussa kuultavaa Crossroadia nuorempi). May on lavalla kolmen biisin ajan ja omalla energisyydellään piiskaa vauhtia koko bändiin. Seuraava vierailja Steve Lukather oli esiintynyt aiemmin samana iltana ja hän on lavalla hiukan Briania pidempään, ja toki Queen-legenda palaa vielä lavalle keikan huipennukseen.

Kirjoitin tästä keikasta pitkän arvostelun, mutta jotenkin onnistuin kadottamaan. Sen jälkeen minulta meni useampi vuosi kerään voimia ja yrittää kirjoittaa se uudestaan. Enkä siihen oikein meinaa millään saada itseäni.

Kerrottakoon vielä että keikan viimeisenä biisinä kuullaan Hoochie Coochie Man. Sitä tulee laulamaan illalla aiemmin esiintynyt ja 1994 vahvan paluun bluesin eturiviin tehnyt Luther Allison. Toinen vieraileva laulaja on Luther Allisonin vieraana esiintynyt huuliharpisti Kenny Neal, jolla on paikoin maukas duetto illalla esiintyneen huuliharpisti Robert Lucas (joka noihin aikoihin liittyi Canned Heatin riveihin) kanssa. Lavalla on myös Lutherin keikan vierailevat kitaristit 7-kymppinen Eddie Kirkland ja (esim. Paul Simonin Gracelandilla soittava) Sherman Robertson. Heidän takana seisovat Brian May ja Steve Lukather eivät kuitenkaan ryhdy pistämään pystyy blues jamia joten tilaisuus ikimuistoiseen kitarailoitteluun tavallaan lipuu ohi. Tai ehkä sellainen oli Luther Allisonin keikan päätteeksi? (Keikan alkuvaiheesta on muuten julkaistu kaksi biisiä). 

Petri Myllylä (8.5.2020)


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit