Kronik
 

Voivodin Kronik on hieman erilainen kokoelma mihin on totuttu. Se ei sisällä yhtyeen suurimpia hittejä. Se on pikemminkin kokoelma kappaleita, jotka yhtye on äänittänyt, mutta ei ole jostain syystä julkaissut tai on julkaissut vain rajoitetusti. Kronik sisältää kolme remiksausta, neljä uutta kappaletta sellaisia jotka ovat kyllä olleet joillakin promo-sinkuilla, mutta jotka eivät ole mahtuneet varsinaisille levyille. Niiden lisäksi levyn lopussa on neljä Berliinissä äänitettyä live-raitaa.

 

Remiksaukset ovat aikansa tuotteita. Forlorn, Nanoman ja Mercury, kuulostavat hardcore techno -versioina melkein Fear Factorylta. Uudet kappaleet Vortex, Drift, Erosion ja Ion, jonka piti olla Phobosin Japanin painoksella, ovat tämän julkaisun suola. Niiden takia tämä levy pitää löytyä jokaisen Voivod-fanin hyllystä. Kappaleet ovat Mach II:sta parhaimmillaan.

 

Live-kappaleista Projext X ja Cosmic Conspiracy toimivat paremmin kuin Piggyn ja Ericin yhdessä laulama Pink Floyd -laina Astronomy Domine ja bändin thrash metal -juurista muistuttava Nuclear War. Candlelight Music julkaisi remasteroidut versiot Kronikista, Phobosista ja Negatronista vuonna 2004.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit