Lives
 

Voivodilla oli vuonna 1998 hyvä meininki päällä. Edellisenä vuonna ilmestynyt Phobos oli poikinut kivasti keikkaa eurooppalaisilla festareilla ja kimpparundeilla Neurosiksen kaltaisten bändien kanssa. Sitten iski huono tuuri. Bändi joutui auto-onnettomuuteen, jossa E-Forcen selkä murtui kolmesta kohtaa. Wackenin keikka Saksassa jäi soittamatta. Away ja Piggy olivat lojaaleja basistiaan ja laulajaansa kohtaan. He julkaisivat Kronikin ja odottivat vuoden toivoen, että Eric toipuisi. Ja toipuihan tuo.

 

Voivod Lives on yhtyeen ensimmäinen live-levy. Se on äänitetty kolmessa eri paikassa. Sen julkaiseminen ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Bändi oli äänittänyt vuoden 1996 Dynamo Open Air -festarin keikan, samoin saman vuoden elokuun konsertin New Yorkin kuuluisalla CBGB-klubilla. Kun nauhat oli miksattu ja kaiken piti olla hyvin alkoi vääntö julkaisuoikeuksista. Loppujen lopuksi bändi joutui ostamaan nuo äänitykset itselleen, ennen kuin sai ne julkaistua Metal Bladen kautta. Aikaa oli kulunut sen verran, että mukaan mahtui kaksi Ericin parantumisen jälkeisellä kiertueella vuonna 1999 Tukholmassa äänitettyä biisiä. Levy ilmestyi vuonna 2000, vuoden myöhässä.

 

Lives on aika äärimmäinen Voivod-levy. Se on soundiltaan raaka, mutta selkeä. Siltä kuulee kuinka esimerkiksi Piggy oli lopettanut hankalien soolojen soittamisen keskittyessään komppaamaan mahdollisimman rankasti, Se osoittaa, että E-Force ja Away olivat käsittämättömän tiukka rytmiryhmä. E-Force suoriutui myös vanhoista Snaken aikaisista kappaleista erinomaisesti. Varsinkin Tribal Convictions ja Ravenous Medicine toimivat. Venom tribuuttilevylle äänitetty In League With Satan on myös livenä rankkaa kuultavaa. Voivod tekee yllättävän rullaavan version.

 

Hienoa olisi jos nuo kaikki kolme keikkaa julkaistaisiin joskus kokonaisina. Ruotsin konsertti sentään on ladattavissa netistä. Osta tämä, jos sinulla ei ole vielä muita Voivod Mach II:n levyjä, jos on, osta silti.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit