Joe Bonamassa & Beth Hart: Don't Explain
Syksyllä 2011 julkaistu Don't Explain on Joe Bonamassan neljästä tuona vuonna julkaisemasta levystä ja konserttivideosta järjestyksessä kolmas ja yllätyksellisin. Vuonna 1993 esikoislevynsä vain 21-vuotiaana julkaisseen Beth Hartin ja Bonamassan yhteisalbumi syntyi nopeasti kitaristin aloitteesta. Hart lauloi jo miehen Dust Bowl -albumilla taustoja. Muutamassa päivässä kasattu albumi on nopeasta synnystään huolimatta erittäin onnistunut kokonaisuus. Musiikki on enimmäkseen vanhaa soulia alan kultakaudelta ja suurien diivojen Etta Jamesin, Billy Holidayn ja Aretha Franklinin esittämiä klassikoita.

Tutustuin tähän albumiin aluksi tiedostomuodossa ja yritin kuunnella sitä myös kotini kuuntelutilassa. Huomattuani markkinoilla LP-levy, hankin sen muiden Bonamassa-vinyyleiden joukkoon. Vaikka levy kuulostaa kotona selvästi työpaikan tietokonekuuntelua paremmalta, se ei silti onnistu yllättämään vanhanajan analogisella soundilla ja oletan sen äänitetyn digitaalisilla nykylaitteistolla.

Beth Hart esitti yhdessä Jeff Beckin kanssa joulukuussa 2012 Kennedy Centerin juhlissa biisistä I'd Rather Go Blind niin vakuuttavan version että tuona vuonna palkitut Buddy Guy ja Led Zeppelin sekä diplomit Valkoisessa Talossa luovuttanut Barak Obama (vaimoineen) olivat juhlayleisön tavoin mykistyneinä Hartin vahvasta tulkinnasta. Seuraavana kesänä Hart ja Bonamassa äänittivät Amsterdamissa biisitä oman livevedon.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit