Live Voodoo
 

Jane's Addictionin olisi pitänyt kuvata jo joku Ritual de lo Habitual -levyn keikoista. Bändi oli hajoamassa vuonna 1990 ja tuo oli kaikille selvää siinä vaiheessa, kun yhtye tuolloin viimeiseksi jääneelle kiertueelleen lähti. Yhtyeen keulahahmo Perry Farrell oli kuitenkin tuohon aikaan enemmän kiinnostunut oman, lievästi sanoen taiteellisen elokuvansa tekemisestä, joten Jane's Addiction -fanien muistaminen konserttivideolla ei käynyt hänen mielessään. Niinpä tuolta legendaariselta 13 kuukauden kiertueelta on olemassa vain Euroopan Music TV: n Italiassa kuvaama pätkä. Loppu vuonna 1991 kaikki oli ohi, siltä erää.

 

Niin iso oli basisti Eric Averyn ja Perry Farrellin riita, että basisti ei lukuisista pyynnöistä huolimatta suostunut Jane's Addictionin reunioniin ennen kuin huhtikuussa 2008. NME-lehti myönsi bändille Godlike Genius -palkinnon, joten oli kohteliasta soittaa pari kappaletta. Siitä se lähti. Ensin muutama keikka, sitten Nine Inch Nailsin kanssa kokonainen NINJA-kiertue. Louisianassa, New Orleansissa järjestettiin vuoden 2009 Halloweenina, lokakuun viimeisenä päivänä, Voodoo Fest -konsertti. Konsertista ei pitänyt olla mitään tallenteita, mutta niin vain tämä DVD on tuolta keikalta. Kuva sillä toimii erinomaisesti, konsertin soundit olisi voineet olla paremmatkin. Uskon yhtyeen esiintyneen hieman dynaamisemmin.

 

Live Voodoo on siis vihdoinkin alkuperäisen Jane's Addictionin kokonainen konsertti. Mukana ovat kaikki: Perry Farrell -laulu, Stephen Perkins – rummut, Dave Navarro – kitara ja ennen kaikkea Eric Avery – basso. Yhtye on ennen tätä konserttia esiintynyt paljon ja se kuuluu soitossa. Se kulkee yhtä hienosti kuin aikanaan. Valitettavasti Perryn ääni ei ole ihan parhaassa iskussa. Hänen äänensä on muutenkin ohut ja voimakkaasti efektoitu, kun tuosta vielä puuttuu paras terä, ollaan jo lähellä epämukavuusaluetta. Hän esiintyy kuitenkin vahvasti, kuten koko porukka. Jane's Addiction esittää kaikki klassikkonsa, kaikki temppunsa, se keimailee, se kukkoilee ja niin edelleen. Jotenkin homma ei vaan toimi. Tämä ei ole se vaarallinen ja seksikäs rock-bändi, joka Jane's Addiction oli vielä vuonna 1997 ensimmäisen, Red Hot Chili Peppersin Flean kanssa tehdyn, reunionin ja Relapse-kiertueen aikaan. Tämä on aikuisten miesten Jane's Addiction. Tämä bändi näytteli itseään. Eric Avery huomasi tuon ja erosi bändistä Australiassa talvella 2010 soitetun Soundwave Festival -kiertueen jälkeen. Bändi ei kuitenkaan hajonnut, vaan ryhtyi kirjoittamaan uutta materiaalia. The Great Escape Artist ilmestyy lokakuussa 2011.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit