A Cabinet of Curiosities
 

 

Jane's Addiction oli jännässä tilanteessa loppu vuonna 2008. Yhtye oli kasassa alkuperäisessä kokoonpanossaan, se oli lähdössä suurelle NINJA-kiertueelle Nine Inch Nailsin kanssa, mutta sillä ei ollut mitään promottavaa. Bändi soitti kaksi vanhaa kappalettaan uusiksi. NIN:n Trent Reznor miksasi Chip Awayn ja Whoresin. Ne julkaistiin ilmaiseksi ladattavissa olleella NINJA Tour -kokoelmalla. Ei vielä oikein syy lähteä istumaan kiertuebussiin?

 

Meidän fanien onneksi Jane's Addiction -rumpali Stephen Perkinsin addiktio ei liity huumeisiin, vaan bändinsä musiikin keräämiseen. Hänen kasettilaatikostaan löytyi ja löytyy vaikka mitä. A Cabinet of Curiosities on kurkistus Perkinsin aarrearkkuun. Tässä vaiheessa on varoituksen sana paikallaan. Tätä kokoelmaa uskaltaa suositella vain Jane's Addictionin kovimmille faneille, niille joilla pitää olla kaikki. Materiaali on vuosilta 1986-1991. Kolmella CD:llä ja yhdellä DVD:llä kuullaan paljon demoversioita yhtyeen kolmen ensimmäisen levyn kappaleista. Sillä on kaikki sinkkujen B-puolet ja erilaisille kokoelmille tehdyt coverit. Siltä puuttuu silti muutama bootlegeilta löytyvä biisi, joten jonkinlainen jatko-osa lienee odotettavissa.

 

Totta kai demojen kuuleminen on jännää, mutta totuudessa melkein jokaisen kohdalla täytyy sanoa, että levyversiota se ei voita. Kaksi ensimmäistä CD:tä on täynnä demoja ja B-puolia. Kolmannella CD:llä on kokonainen keikka. Live at the Palladium 12/19/90 on niin villi kuin tämä yhtye live oli. Se olisi pitänyt saada kuvan kera. Onneksi kuvaakin on mukana. DVD:lle on kerätty kaikki Jane's Addictionin promovideot, Soul Kiss -myyntivideo ja MTV:n Italiassa kuvaama keikkapätkä. Valitettavasti tuo Live at the City Square in Milan on vain kolmen biisin mittainen. Onneksi Whores, Then She Did ja varsinkin Three Days ovat pitkiä kappaleita. Bändistä näkee, että se on jo hajonnut, mutta musiikki elää.

 

Itse boksi on mielenkiintoinen komeroa muistuttava laatikko. Mukana on levyjen lisäksi Jane's Addictionista kertova kirja jossa käydään läpi bändin tarina ja jolla kuuluisuudet kertovat yhtyeen merkityksen heidän elämiinsä. Mukana on myös voodoo-kortit joista käy ilmi bändin jäsenten syntymävuodet. Samassa kuoressa on neljä pientä tuon alan nukkea, jos moiseen touhuun on perehtynyt. Kokonaisuus on erittäin tyylikäs ja hyvin yhtyeen näköinen.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit