The Greater Of Two Evils
 

Kun Anthraxin edellinen studiolevy We've Come For You All ei myynyt lähellekään sitä mitä yhtye oli toivonut, se suuntasi studioon. Tällä kertaa soitettaisiin niitä kappaleita joita fanit haluavat kuulla. Yhtyeen kotisivuilla sai äänestää mitä biisejä haluaisi mukaan tälle alun perin Metallum Maximum Aeturnum -kiekolle. Kappaleet olivat bändin viideltä ensimmäiseltä levyltä. Faneilla oli siis mahdollisuus kuulla harvinaisuuksia yhtyeen uran varrelta John Bushin laulama, mutta he valitsivat yllättävän ilmeisiä valintoja.

 

Greater Of Two Evils on äänitetty livenä tammikuun 24. ja 25. päivänä vuonna 2004, New Yorkin Avatar-studiolla. Anthrax kutsui nipun faneja todistamaan sessiota. Harmi, että tilaisuutta ei filmattu. Bändi oli nimittäin sen verran tiukassa iskussa, että näitä versioita katselisi mielellään myös kuvan kera. Joillekin faneille nämä uudet versiot ovat tietenkin pyhäinhäväistys.

 

Bändiä alusta asti seuranneena täytyy sanoa, että Anthrax teki vakuuttavaa jälkeä tällä levyllä. Sen ensimmäisen levyn thrash metal -klassikot kuten Death Rider ja Panic toimivat yhtä hienosti kuin isompaa soundia vaativat kappaleet Joey Belladonnan viimeiseltä Persistence Of Time -kiekolta. On itse asiassa harmi, ettei POT:n kappaleita kuulla enempää. Keep It In The Family, Belly Of The Beast ja In My World, joka löytyy vain GOTE:n kahden CD:n versiolta, ovat tämän levyn kohokohtia. Erittäin onnistunut on myös State Of Euphoria -levyn ainoa valinta Be All, End All. Yhtye oli soittanut sitä Music Of Mass Destruction -kiertueella, joten se ei ollut Bushille aivan uusi. Jotkut Spreading The Disease -levyn valinnat eivät toimi.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit