Music Of Mass Destruction
 

Vuosituhannen alku oli Anthraxille melkoista puurtamista ja tuulimyllyjä vastaan taistelemista. Bändi sai buukattua hyvin keikkaa, mutta levyt eivät myyneet juuri mitään. Onneksi väki sentään kävi konserteissa. Tämä Chicagon Metrossa, joulukuun 5. ja 6. päivä, vuonna 2003 kuvattu ja äänitetty DVD/CD osoittaa, että bändi oli iskussa ja yleisö viihtyi.

 

Music Of Mass Destructionin setti on melkein sama kuin se jonka Anthrax soitti Helsingin Nosturissa kesällä 2003. Keikan aloittaa väkevä versio We've Come For You All -levyn avausraidasta What Doesn't Die. Hitaimmatkin moshaajat pääsevät mukaan toisena kuultavan Joe Jackson -coverin Got The Time aikana. Kappalevalinnat on tehty siten, että vanhankoulun biisejä kuullaan tasan puolet. Se on pieni myönnytys historian suuntaan. Kun bonusraidat Fueled ja Metal Thrashing Mad lasketaan mukaan, kaikki Anthrax-levyt ovat edustettuina. Hyvä niin. Yleensä Anthrax on soittanut keikoillaan enemmän uutta materiaalia. Viimeisimmältä studiolevyltä kuullaan avausraidan lisäksi videohitti Safe Home, Nobody Knows Anything ja Refuse To Be Denied, jonka alun voima nostaa ihokarvat pystyyn. Katsokaa ja kokekaa! Niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaakin, Public Enemy -laina Bring The Noise kulkee tältä ryhmältä suorastaan raivokkaasti. Se on yksi keikan kohokohdista. Sen perään kuullaan vielä lyhyt versio Metallican Whiplashistä. Ja pakkohan Bushin on sukeltaa lavalta yleisön sekaan. Chicago on Yhdysvaltojen hevin pääkaupunki!

 

Vaan kylläpä bändi soitti pienellä lavalla. Paikka sinänsä näyttää kuvissa vallan tyylikkäältä ja täynnäkin se oli. Kuvaus on silti tehty taiten ja joihinkin kuvakulmiin pääsee DVD:llä vaikuttamaan itsekin. Bonusmateriaali on katsomisen väärti, vaikkei se anna esimerkiksi Rob Caggianosta kovin fiksua kuvaa.

 

John Bushin aikakauden Anthrax-faneille tämä yhtyeen ensimmäinen live-DVD on välttämätön hankinta. Toisaalta myös Joey Belladonnan nimeen vannovien kannattaisi tsekata miten yleisön kanssa työskennellään ja miten se otetaan mukaan.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit