Spreading The Disease
 

Se oli hyvin pitkälti Madhouse-videon ansiota, että Anthraxista tuli hetkessä supersuosittu Euroopassa. Tuo hauskasti toteutettu mielisairaalavideo pyöri taajaan täkäläisen Music TV:n metalliohjelmissa. Toki bändi teki levyn menestymisen eteen töitäkin. Se kiersi pitkin Keski-Eurooppaan kavereinaan Overkill ja Agent Steel. Paketin nimi oli muistaakseni Metal Hammer Road Show. Se on katsottavissa ainakin epävirallisesti julkaistulta DVD:ltä.

Spreading The Disease oli Anthrax-solisti Joey Belladonnan ensimmäinen kokopitkä levy. Hänen korkealta menevät melodiset lauluosuutensa toimivat hyvin nopeasti ja tiukasti soitetun thrash metallin kanssa. Totuudessa Anthraxin musiikissa oli vielä paljon vaikutteita Judas Priestiltä ja Iron Maidenilta. Kaikki esitettiin vain sen verran nopeammin, että musiikki kuulosti tuoreelta. Tältä levyltä parhaita ja omaperäisimpiä raitoja ovat juuri tuo videokappale Madhouse, yhä silloin tällöin keikoilla kuultava A.I.R. ja levyn päättävä, yhtyeen edellisen solistin Neil Turbinin kynäilemä thrash metal -raita Gung-Ho.

 

Levyn sisuspussin kuvat olivat rumpali Charlie Benanten piirtämiä. Vastaavaa piirrustelua nähtiin kotimaisen Stonen debyyttilevyllä.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit