Live - The Island Years
 

 

Anthraxin kitaristi Scott Ian ei olisi halunnut, että tämä live-levy julkaistaan. Sopimusteknisistä syistä se kuitenkin tuli markkinoille vuonna 1994, eli mahdollisimman huonoon aikaan bändin uuden tulemisen ja kokoonpanon kannalta. Laulaja Joey Belladonnan ikävästä erottamisesta ei olisi tarvinnut muistuttaa. Fanit eivät, eikä ainakaan bändi itse, kaivanneet vielä edellisen kokoonpanon musiikkia. Levy olisi pitänyt julkaista vuonna 1992, heti kun tieto John Bushin palkkaamisesta tuli julki. Silloin se olisi toiminut Joeyn jäähyväislevynä. Nyt se oli häirikkö, joka julkaistiin myös myyntivideona. Se oli siis tavallaan myöhässä ja toisaalta liian aikainen.

 

Live – The Island Years on äänitetty pääosin Irvine Meadowsissa, Kaliforniassa lokakuun 19. päivänä vuonna 1991. Anthrax oli tuolloin kiertueella yhdessä räp-ryhmä Public Enemyn kanssa. Soitto bändiltä kulkee hyvin, mutta soundit levyllä ovat kamalat. Niin ne olivat kyllä keikallakin, kun Anthrax soitti vuotta aiemmin Helsingissä. Jostain syystä covereita mukana on peräti kolme. Videolla on myös Joe Jacksonin Got The Time. CD:llä kuullaan Kissin Parasite, Trustin Antisocial ja yhdessä Public Enemyn kanssa esitetty Too Much Posse/Bring The Noise -potpuri. Attack Of The Killer B's -EP:llä tuo jälkimmäinen oli toiminut, mutta livenä se on sekava ja veltto. Ehkä se on hauska. Samaa voi sanoa levyn loppuun lisätyistä, Electric Lady studiossa toinen päivä tammikuuta 1992, äänitetyistä raidoista. Muistan nähneeni Music TV:n uutisista pätkän jossa vaivaantuneen näköinen Anthrax esitti Nirvanan hittibiisiä studioyleisön edessä. Uutisen mukaan bändin piti julkaista livensä tuon session tuotoksista. Julkaistaviksi kelpasivat vain I Am the Law, Metal Thrashing Mad, In My World ja Now It's Dark. Jotain sentään. Lisäkappaleita ei löydy Live Noize -nimiseltä video/DVD:ltä.

 

Vaikka juuri tätä kokoonpanoa pidetään sinä oikeana Anthraxina, kunnollista live-levyä tämä Belladonna, Spitz, Bello, Benante ja Ian -ryhmä ei saanut aikaiseksi. Harmi.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit