Root Jam
 

Siena Root on ruotsalainen 90-luvun lopussa perustettu psykedeelistä hard rockia 60-luvun lopun ja aivan 70-luvun alun tyyliin soittava ryhmä. Bändi on julkaissut neljä studiolevyä ja nyt on tuplaliven aika. Sille on kerätty kappaleita yhtyeen koko historian ajalta.

 

Root Jam on erinomainen nimi tälle hyvin rehellisen ja autenttisen kuuloiselle levylle. Tämä on juurikin tuota mitä nimi lupaa. Ei enempää eikä vähempää. Kappaleilla on mittaa ihan kivasti ja improvisaatio ja nimenomaan jammailu nappaa niistä leijonan osan. Rennosta fiiliksestä huolimatta homma pysyy koko ajan kasassa. Jamittelu ei johda jumitteluun.

 

Siena Rootin musiikki on jännää. Kuinka läheltä Iron Manin riffiä voi soittaa ja vielä väittää sitä omakseen? Entäs jos riffin soittaa koskettimilla? Tämä porukka ja sen kappaleet hipovat kuuluisia riffejä ja mainetta niittäneiden bändien teoksia, mutta ei niitä silti kehtaa väittää varastetuiksi. Tosin ihan pokalla ei kehtaa väittää ettei bändi olisi ottanut mallia ja mausteita Deep Purplelta, Black Sabbathilta, Santanalta ja paikallisen intialaisen ravintolan kokilta. Tämä hillo maistuu!

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit