LotusFlow3r/MPLSound
 

Princen LotusFlow3r, MPLSound ja Elixir on melkoinen paketti. Sillä on kolme erilaista levyä. Tässä arviossa keskitytään vain Princen tekemisiin, vaikka toki hänellä on näppinsä mukana kolmannellakin kiekolla.

 

Ennen LotusFlow3rin säveltämistä Prince on varmasti tehnyt tietoisen päätöksen, että nyt tehdään rokkia. Kitarakaapista on otettu niitä rouheammin soivia pelivehkeitä ja niiden soundit on sitten ruuvattu sellaisiksi ettei Jimi Hendrixillä tai Lenny Kravitzilla ole valittamista. Moitteen sijaa ei luulisi olevan yhdelläkään rock-puritaanilla. Sen verran hienosti Princen kitara soi koko levyn ajan. Kappaleet ovat funk-pohjaista rokkia kautta levyn. Tästä ainakin amerikkalaiset tykkäävät. Parhaita ja heti ensimmäisellä soittokerralla mieleen jääviä raitoja lienevät Boom, Jimin Wild Thingiä lainaava Crimson & Clover ja hitaasti soljuva, mutta tyylikkäästi esitetty Colonized. Ei ihme että jätti Lenny jätti pari vuotta sitten funk-levynsä julkaisematta. Turha hänen oli kilpailla mestarin kanssa.

 

MPLSound on toisesta maasta. Se on täysipainoinen diskolevy. Virveli napsaa kovaa ja soundi on hieman muovinen. Heti ensimmäisenä kuultavasta (There'll Never B) Another Like Me:stä eteenpäin on selvää, että nyt on pökköä laitettu pesään oikein kunnolla. On menoa ja meininkiä. Ja funky on se meininki. Näppärästi sanoilla leikittelevä Chololate Box on lähes hengästyttävä. Prince kuulostaa Britneyltä seuraavaksi kuultavalla Dance 4 Mellä. Diskossa pitää soittaa myös hitaita. Niinpä niitä saadaan seuraavaksi. Viuluilla kuorrutettu U're Gonna C Me menee sarjaan hienot isot balladit. Here on osastoa turhat slovarit. Valentina on keinuttava, joskin hieman tylsä tai tavanomainen, funk-raita. Hidas Better With Time kasvaa nimensä mukaisesti. Ol' Skool Company lienee levyn fiksuin ja kekseliäin kappale. Se kuulostaa siltä kuin Christina Aguilera olisi esittämässä viileintä Fishbone-funkia.


Tästä paketista riittää monelle ja moneksi. Vaikeinta on päättää kumpaa levyä haluaisi soittaa enemmän.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit