20Ten
 

 

Prince on tehnyt viime aikoina erilaisia tempauksia levyjensä kanssa. Milloin ne ovat olleet netissä kuunneltavissa milloin niitä on myyty paketteina. 20Tenin sai omakseen kesällä 2010, kun osti jonkin valitun musiikki- tai päivälehden. En tiedä miten nuo kopiot laskettiin tai vaikuttivat levyn myyntiin, ehkä aika näyttää.

 

20Ten on hyvä levy, jos pitää Princen funkimmasta ja toisaalta soulimmasta materiaalista. Rokkia ei kuulla. Levy alkaa reippaalla Compassionilla. Energiataso ei laske myöskään seuraavana kuultavan Beginning Endlesslyn aikana. Future Soul Song on nimensä mukainen kuturaita. Sticky Like Glue on funkia meininkiä räppeineen kaikkineen. Se on ehkä levyn vanhanaikaisin ja turhin kappale. Näitä on kuultu. Act Of Godilla Prince laulaa hittiäänellään. Tämä menee sinne Creamin, Peachin ja vastaavien joukkoon. Tykkään! Lavaux on kuin edellisen kappaleen hitaampi versio. Hittimaisemissa liikutaan. Walk In Sand korkealta menevine lauluineen on balladi kaikkien sääntöjen mukaan tehtynä. Sea Of Everything on samaa sarjaa edellisen kanssa. Naukuvalla äänellä esitetty Everybody Loves Me palauttaa menon ja meiningin levylle. Muutaman hetken tauon jälkeen kuullaan vielä 80-luvusta muistuttavilla taputuksilla alkava hidas funky ja taustalaulajilla kuorrutettu Laydown. Kappale tuo jostain syystä mieleen En Voguen Free Your Mindin.

 

Hirveän vaikea näitä Princen levyjä on laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen. Silti väittäisin, että 20Ten on sieltä paremmasta päästä. Ainakin se on vielä tuore ja kestää kuuntelua.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit