ABC 1974
Agora Ballroomissa, Clevelandissa 26. elokuuta vuonna 1974 äänitetty konsertti on ensimmäinen radion äänittämä ja esittämä Rush-lähetys. Kesällä 1974 yhtye soitti ensimmäisen kiertueensa Yhdysvaltojen puolella. Aiemmin he olivat kolunneet vain Kanadan keikkapaikkoja. Konsertti on myös sikäli mielenkiintoinen, että rumpali Neil Peart oli liittynyt yhtyeeseen vain kaksi viikkoa ennen rundin alkua. Bändi on lyhyestä treeniajasta huolimatta uskomattoman tiukassa live-kunnossa.

Rush-faneille pakolliseksi hankinnaksi tämän CD:n tekee kolme aiemmin julkaisematonta kappaletta. Bad Boy on Larry Williamsin jo 50-luvulla säveltämä rokkari. Fancy Road ja Garden Road ovat bändin omaa käsialaa. Ne on kirjoitettu jo John Rutseyn ollessa yhtyeen rumpali. Tekijöiksi on merkitty basisti Geddy Lee ja kitaristi Alex Lifeson. Tähän ensimmäisen levyn materiaalin ympärille rakennettuun settiin nuo kaikki istuvat oikein hyvin. Ja tietysti mukana on rumpusoolo!

Soundi tällä ihan laadukkaalla pikkulevymerkin julkaisemalla CD:llä on erittäin karu ja raaka, mutta niinhän se tuohon maailman aikaan taisi olla. Tämä on aika lailla rehellinen live. Siltä voi kuulla miten kaikki alkoi.

Levyn kolme bonuskappaletta on äänitetty vuotta myöhemmin samassa keikkapaikassa. Anthem, Beneath, Between & Behind ja Fly By Night osoittavat kuinka järkyttävän paljon bändi ja sen musiikki kehittyi vuodessa.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit