The Great Escape Artist
 

 

Kyllä, tällä hetkellä Jane's Addiction on taas kasassa. Vielä Live Voodoo -DVD:llä soittanut alkuperäinen basisti Eric Avery on poissa ja hänet on korvannut vuoden 2003 Strays-levyllä soittanut Chris Chaney. Tällä levyllä bassot soittaa TV On The Radion Dave Sitek. Perry Farrell, Dave Navarro ja Stephen Perkins eivät ole ainakaan julkisesti ilmaisseet ikävöivänsä entistä basistiaan. Tämä levy kaipaa häntä.

 

Heti ensimmäisistä soundeista lähtien on selvää, että The Great Escape Artist on suoraa jatkumoa Straysille. Avery ei olisi ollut sinut näiden kappaleiden kanssa. Näistä puuttuu kaikki se mielenkiintoinen, mistä alkuaikojen Jane's Addiction oli tehty. Tämä musiikki on liian helppoa. Äärimmäinen kiihko, intohimo, jännitys, vaara, avoin seksuaalisuus, kielletty hedelmä, ne ovat kaikki laimenneet keskinkertaiselle tasolle. Nyt bändi kuulostaa liian tutulta ja turvalliselta.Soundit ovat kieltämättä erinomaiset.

 

Jane's Addiction aloitti uransa Sunset Boulevardin klubeilta. Roxy ja vastaavat tulivat heille tutuiksi. Sen myötä kehittyi termi alternative rock. Se oli hikistä ja kekseliästä. On sääli, että nyt sama porukka haluaa soittaa viimeisen päälle sliipattua kertakäyttörockia. Tämä hienostelu sopii, tai niin bändi ilmeisesti ainakin toivoo, Hollywoodin pintapiirien kimalteleviin yökerhoihin. Kuka sanoi U2? No joo, sehän tästä mieleen tulee.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit