Green Naugahyde
 

Jostain syystä funk, metalli ja jammailu on aina yhdistetty bändeihin jotka tulevat San Franciscosta. Primus sekoittaa musiikissaan noita kaikkia elementtejä. Monet ovat tuota reseptiä kokeilleet, mutta basisti ja laulaja Les Claypool on tehnyt siitä itselleen elämäntavan. Tekee hän mitä tahansa, se kuulostaa aina tavalla tai toisella Primukselta. Siksi soolouran pakettiin laittaminen oli fiksu päätös. Soololevyjen  musiikki oli vain Primusta eri muusikoiden kanssa.

 

Primuksen fanit saivat odottaa Green Naugahydea melkoisen tovin. Yhtyeen edellinen uutta materiaalia sisältänyt levy Animals Should Not Try to Act Like People -EP ilmestyi vuonna 2003. Se oli surullinen esitys. Yhtyeen henki oli poissa. Sen jälkeen yhtye kyllä keikkaili satunnaisesti, muttei saanut aikaiseksi uutta musiikkia. Viime vuonna Tim Alexander luovutti rumpukapulat Jay Lanelle, joka on yksi bändin alkuaikojen rumpaleista. Hän soitti vielä vuoden 1988 Sausage-demolla. Jay soitti Lesin kanssa mm. Sausagessa ja Flying Frog Brigadessa, eli hän on tuttu mies Primus-faneille. Kitarassa on edelleen Larry Lalonde.

 

Itse levy on kuin lapsuuden kodissa vieraileminen. Se on tuttua ja turvallista Primusta. Vaikka kokoonpano on muuttunut, asiat ovat entisillä paikoillaan tai ainakin muistuttavat menneistä. Bändi itse on kuvannut levyä heidän studiodebyyttinsä Frizzle Fryn kaltaiseksi, mutta minusta siltä voi bongata samankaltaisuuksia yhtyeen koko levytysuran ajalta, jopa Brown Albumilta ja Antipopilta. Primus on taas hauska ja nokkela. Se tykkää taas kalastaa. Sillä on lämmin henki. Kotona on aina kiva käydä.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit