Shine
 

Vuoden 1989 Shine oli seattlelaisen Mother Love Bonen ensijulkaisu. Yhtye itse oli kasattu vuotta aikaisemmin. Seattle oli tuohon aikaan nousemassa musiikkimaailman tietoisuuteen. Nirvana, Mudhoney ja Soundgarden olivat sen ensimmäiset lähettiläät ja menestyksen maistajat. Myös Mother Love Bonella oli unelma päästä maistamaan mainetta ja hankkimaan mammonaa. Valitettavasti heidän solistinsa nuolaisi ennen kuin tipahti.

 

Shinen perusteella bändille oli pitänyt suoda kaikki hyvä mitä musiikkimaailmassa olemassa on. EP sisältää neljä erinomaista, joskaan ei varsinaisesti omaperäistä, kappaletta. Niiden arvo kasvoi vasta Apple-levyn myötä. Shine herätti levy-yhtiöiden himon Mother Love Bonea kohtaan.

 

Avausraita, sähäkkä Thru Fadeaway on kappaleista ehkä eniten ”grunge”. Siinä kitarat murisevat. Rokkaava Mindshaker Meltdown olisi ollut kotonaan Hanoi Rocksin alkuaikojen levyillä. Röyhkeä Half Ass Monkey Boy on levyn funkein esitys. Fishbone ja Red Hot Chili Peppers olivat tuttuja kävijöitä myös Seattlessa. Chloe Dancer/Crown of Thorns on EP:n eepos. Se kasvaa hienoksi grunge anthemiksi. Yllättäen se kuulostaa Pearl Jamin ja Soundgardenin ristisiitokselta.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit