Mountain: Masters of War
Leslie West vieraili Ozzyn cover-levyllä joten Sabbath-äijän vastavierailu kitaristin uudella bändilevyllä ei yllätä. Tosin ei yllätä Ozzyn esitystään. Ilmankin olisi varmasti pärjätty, mutta toki tuttu nimitarra levynkannessa helpottaa myyntiä.

En ole Bob Dylanin fani, mutta minulla on ollut useitakin hänen levyjä, ja voisin sanoa diggaavani miehen 2000-luvun levyjä. Häntä coveroivat artistit valitsevat yleensä niitä kaikkein tutumpia biisejä, mutta West ja rumpali Corky Laing ovat onnistuneet valitsemaan 11 biisin joukkoon (Blowin' In The Wind versioidaan "heavy" ja "acoustic" muutaman sellaisen kappaleen, joita en muista itse kuulleeni. Silti levyn hienoimmat hetket osuvat superhittien Highway 61 Revisited ja Corkyn yksin esittämään Like A Rolling Stone. Molemmat biisit vievät biisien tunnelmaa onnistuneen kauaksi alkuperäisestä. 

Vaikka Mountain soittaa raskasta rokkia, se ei vedä nupit kaakossa läpi levyä vaan osaa vaihtaa lähestymistapaansa niin, että levy imee kuulijan itseensä tavalla johon harvoin törmää. Ensimmäisellä kerralla ajatus bändin tekemästä Dylan-levystä tuntui typerältä ratkaisulta, mutta Mountain käsittelee näitä biisejä niin omalla tyylillään, että tämä levy kuuluu omiin bändin myöhempien aikojen suosikkeihini. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit