Testimony 2: Live in Los Angeles
 

Onneksi musiikki ei lihota. Muuten Neal Morse -fanit olisivat melkoisen pulskassa kunnossa. Vasta kun Transatlanticin live-paketti on sulanut, on jo uutta herkkua tarjolla. Ähkyhän tässä uhkaa tulla. Onneksi Morsen proge on melko kevyesti sulavaa laatua. Musiikki on sen verran melodista, että tätä kuunnellessa ei tarvitse pinnistellä siitä nauttiakseen. Paljonhan tätä on ja sen läpi käyminen ottaa aikaa. Vaikka kuuntelunautinto on palkitseva, heti tätä pakettia ei uudelleen soimaan laita. Lienee turhaa mainitakaan, että soitto, äänitys, tuotanto, soittajat ja kaikki ovat tietenkin parasta ykköslaatua.

 

Whittier Theaterissa, Los Angelesissa, Californiassa äänitetty Testimony 2: Live in Los Angeles sisältää pari DVD:tä ja kolme CD:tä. Varsinainen konsertti kestää yli kolme tuntia. Kappaleita on tavallaan vain seitsemän. Eli eepoksia eepoksen perään on tarjolla. Odottiko joku jotain muuta? Niistä nauttiminen on tehty jollain tapaa helpoksi. Ensimmäiselle CD:lle on ahdettu neljä kappaletta, joista pari ensimmäistä, eli Lifeline ja Leviathan, ovat pituuksistaan huolimatta melko kevyttä progea. Kappaleet tuntuvat mittaansa lyhyemmiltä. One-levyltä napattu The Separated Man ja Sola Scriptura ovat muutaman pykälän rankempaa meininkiä.

 

Kakkos-CD:llä kuullaan huima Seeds of Gold jolla on mittaan liki puoli tuntia. Sen jälkeen noin kymmenen minuuttiset Testimony 1 osa 5 ja Reunion tuntuvat välipaloilta. Kolmannella levyllä esitetään kokonainen kolmentoista raidan versio Testimony kakkosesta. Esitys on hyvin lähellä täydellistä. CD:ltä kuunneltuna, levy kerrallaan, pikku hiljaa tämä konsertti menee kevyesti, mutta laitapa koko komeus iPodiin tai muuhun mp3-soittimeen ja hotki koko hoito kerralla. Lupaan jonkun palkinnon sille, joka tämän yhdellä istumalla kuuntelee. Eväitä ei saa tehdä.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit