Testimony 2


Olikin liikaa toivottu, että Transatlantic olisi jatkanut toimintaansa kerrassaan erinomaisen Whirlwind-levyn, -kiertueen ja -DVD-paketin jälkeen. No, salaa kuitenkin niin toivoin. Vaan eipä hätiä mitiä, ei Neal Morse ole musiikin tekemistä lopettanut, vaikka tuo superjoukkue onkin taas telakalla.

Testimony 2 on paluu Morsen juhlavamman tai ylistävämmän progesoundin pariin. Tällä levyllä ei siis ole mitään tekemistä hänen Jumalan palvonta -levyjensä kanssa. Tai siis sikäli on, että kuten ensimmäinen Testimony, myös tämä Kakkonen käsittelee Nealin suhdetta Jumalaan. Teksteihin sopii perehtyä, jos  moiseen kiinnostusta on.

Musiikillisesti Testimony 2 on hyvin lähellä ensimmäisen osansa tyyliä. Aivan puhdas kopio se ei kuitenkaan ole. Mukana ei ole Morsen viime vuosien soololevyjen rankkuutta sellaisenaan. Sola Scripturan -tyyliä on turha hakea. Progressiivista metallia on kuitenkin mukana. Tai tuon genren tyyliin soitettua musiikkia. Moisen kuuleminen Morsen levyllä on hieman hämmentävää. Lienevätkö moiset vaikutteet peräisin rumpuja jälleen kerran paukuttavalta Mike Portnoylta.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit