Comeback
Joulun tulon näkee levykaupassa helposti kasattujen kokoelmalevyjen ilmestyessä levyhyllyyn. Kuuntelin levyn välittömästi sen ilmaannuttua nettiin, mutta parin kuuntelukerran jälkeen päätin että omaan hyllyyn en sitä hanki. Päätös piti reilut kolme vuotta kunnes hankin sen vinyyliversion. Ikävää että vinyylille ei ole laitettu kolmea Japanissa julkaistua bonusbiisiä eikä edes Big City Nightsia, joka on saksalaisen CD:n bonuksena. Levystään lähes kaksinkertaisen hinnan maksava asiakas saa siis vähemmän materiaalia.

Scorpions ilahduttaa fanejaan levyllä jossa he uudelleensoittavat suurimmat hittinsä ja coveroivat nuoruutensa idoleita. Uusintaversiot kuuluvat musiikkibisnekseen kuin syöpä ihmiskuntaan. Siitä ei ole mitään iloa kenellekään, mutta valitettavasti se vain on osa systeemiä. Scorpions ei tee tässä poikkeusta. Alkuperäiset ovat jälleen kerran uusia versioita parempia vaikka ei näissä mitään vikaa silti ole. Sovituksissa ollaan turhankin lähellä seitsemää alkuperäisäänitystä jotta uusversioita jaksaisi kuunnella useaan otteeseen. Japanilaisen CD:n bonuksena oleva Still Loving You julkaistiin Ranskassa (tiedosto)singlenä koska siinä duetoi Klaus Mainen kanssa Ranskaksi laulava Pop Idols voittaja Amandine Bourgeois.

Scorpionsin levylleen valitsemat kuusi coveria ovat kaikki tunnettuja biisejä ja sellaisinaan varsin takuuvarmoja täkyjä joululevyä hankkiville. Näistä ehkä ainoa yllätys on 70-luvulla Gloria Jonesin pieneksi hitiksi noussut, mutta jo 1965 julkaistu Tainted Love. Biisin lopullinen läpimurto tapahtui vasta 1981 kun Soft  Cell teki siitä oman hidastempoisemman coverinsa. Scorpions on onneksi uskollisempi alkuperäiselle versiolle. Vaikka bändin coverit ovatkin sen omien vanhojen biisien lämmittelyä kiinnostavampia, ei tämä levy onnistu silti herättämään vanhan fanin kiinnostusta. Japanin bonusbiisien joukossa olevan Yardbirds-klassikon löytää toki You Tubesta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit