Wretch
 

 

90-luvun alussa, kun trendisetterit olivat jo ehtineet kyllästyä grungeen, he käänsivät trendivainuiset nenänsä Etelä-Kalifornian suuntaan. Siellä, Palm Desertin kaupungissa, möyri bändi nimeltä Sons Of Kyuss. Tuo ryhmä jonka muodostivat laulaja John Garcia, kitaristi Josh Homme, rumpali Brant Bjork ja basisti Nick Oliveri, julkaisi yhden EP:n ja lyhensi sitten nimensä muotoon Kyuss.

 

Kyussin debyyttilevy Wretch on hyvin pitkälti yhtyeen ensimmäiset demotetut kappaleet uudelleen soitettuina. Materiaali on vielä hieman epätasaista. Jotain maagista tässäkin levyssä kieltämättä on. Se on soundeiltaan hyvin vaatimaton, eikä musiikissakaan ole vielä kamalasti hurraamista. Äkkiseltään tulee mieleen Black Sabbathin ensimmäinen levy. Sekin on vielä melkoinen raakile, mutta jo siltä pystyy arvaamaan bändin potentiaalin.

 

Wretch on paikka paikoin tiukkaa, hieman varhaisen Misfitsin mieleen tuovaa, punkpaahtoa metallisilla mausteilla. Välillä soitetaan melko tylsää heviä. Levyn päättävä raskas, blues-henkinen Stage III psykedeelisine sooloineen on levyn kohokohta. Se on lupaus ja enne tulevasta. Puutteistaan huolimatta Wretch kannattaa ainakin kuunnella läpi. Antaa se ainakin kuvan siitä mistä stoner rock ja 90-luvun toinen suosittu trendi muovautui.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit