Welcome To Sky Valley
 

Löytyihän se sittenkin. Oli vain joutunut hyllyssä eroon muista Kyuss-levyistä. Syy siihen on melko yksinkertainen. Welcome To Sky Valley on se Kyuss albumi, joka on useimmin soitossa. Niin se on nytkin. Jos joskus pitää mainita yksi stoner-levy, joka pitää olla hallussa, tämä on se.

 

Blues For The Red Sun -levyn äänitysten jälkeen basisti Nick Oliveri sai tarpeekseen. Hänen paikkansa otti Scott Reeder. Bändi hitsaantui rundilla erittäin toimivaksi kokoonpanoksi. En tiedä onko nimenomaan muutoksen ja Reederin ansiota, mutta Welcome To Sky Valley on Kyussin levyistä se vivahteikkain ja sävykkäin. Levyllä on jyräämisen lisäksi aimo annos jammailua ja psykedeliaa. Silti levy on tiukka. Se on 90-luvun Sabbath Bloody Sabbath, sillä kaikki osuu nappiin.

 

Pelkästään videokappale Demon Cleaner on niin hyvä, että siinä on jo riittävästi syytä hankkia tämä levy. Katsokaa video YouTubesta, jos ette usko. Kun olet CD-hankintaa tekemässä, katso, että saat sellaisen version jossa kaikki kappaleet on eroteltu omille raidoilleen. Alkuperäisellä CD:llä levyn kymmenen biisiä oli niputettu kolmeen nippuun. Bändi halusi olla hankala. Vaan eipä tuolla isoa merkitystä ole. Welcome To Sky Valley on kokonaisuus, joka pitää kuunnella kerralla alusta loppuun ja mielellään aika kovaa.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit