Crossvillage
 

Crossvillage on basisti Jarkko Sarénin ensimmäinen soololevy. Se on kokoelma omia ja lainakappaleita joita hän on työstänyt omassa studiossaan pikku hiljaa jätettyään muutama vuosi sitten, nyttemmin kokonaan hajonneen, progebändi Subspace Radion, jossa lauloi ja soitti bassoa. Jarkko on soittanut yhtä Janne Saksan lurauttamaa kitara- ja Tatu Väänäsen esittämää saksofonisooloa lukuun ottamatta kaikki instrumentit itse.

 

Levyn avaavan Hauntingin kirjoittaminen on ollut varmasti puhdistava kokemus Jarkolle. Kappale on rankemman puoleista progemetallia. One For The Road mukailee tekstissään Trapezea, mutta on tyylillisesti tavallisempaa hard rockia. Ian Gillanin alun perin esittämä Hang Me Out To Dry sopii Jarkolle yllättävän hyvin. Molemmilla laulajilla on kenties samanlainen huumorintaju. Siitähän tässä on pohjimmiltaan kyse, musiikin tekemisestä nauttimisesta. Kepeämpi Showtime muistuttaa siitä ettei vastoinkäymisistä kannata lannistua. Takaisin ylös ja uutta matoa koukkuun.

 

Yksi Jarkon ilmiselvistä esikuvista on Chris Cornell. Parhaiten tällä levyllä onnistuukin Soundgarden-solistin tutuksi tekemä Bond-tunnari You Know My Name. Huono ei ole myöskään Audioslaven ensimmäinen hitti Cochise. Kauneutta edustavat parhaiten Wintersong ja Crossvillage Skies. Molemmissa on jotain Stingmäistä. Ehkä nuo laulavat basistit ovat kaikki vähän samanlaisia.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit