Peeping Tom
 

Mitenköhän Peeping Tomia pitäisi kuvailla? Se on kyllä Mike Pattonin soololevy, mutta se on myös bändi jonka musiikki on yhteistyön hedelmä. Levy valmistui varsin nykyaikaisesti. Patton sävelsi kappaleet, äänitti niistä jonkinlaiset demon tapaiset tiedostot, sitten lähetti ne kumppaneilleen, joista ei tuntenut läheskään kaikkia, ja toivoi saavansa valmista materiaalia paluupostissa. En tiedä käyttikö Patton Applen Garage Bandia, mutta ainakin ajatus on sama kuin Steve Jobsin firman tuotteella. Vai saiko Jobs edistyksellisen ideansa Pattonilta?

 

Peeping Tom on Pattonin tekeleeksi yllättävänkin helppoa kuunneltavaa. Tämähän on aivan poppia. Ei sellaista poppia, jota meikäläinen radio solkenaan suoltaa, mutta sellaista jota sieltä toivoisi kuulevansa. Kun levyn tekemiseen ovat osallistuneet esimerkiksi sellaiset nimet kuin Norah Jones kappaleella Sucker, Kool Keith Getawayllä ja Massive Attack Kill The DJ:llä, voi arvata, että musiikin groove ja poljento on melkoisen hip ja hop. Levyn paras biisi lienee supertarttuva Mojo, sen videolla esiintyy mm. Danny De Vito. Kappaleissa on siis hyvät rytmit, hauskat tekstit, tarttuvat lauluosuudet ja aina koukku tai useampi kuulijaa yllättämään. Jos Patton ei tee uutta musiikkia Faith No Moren kanssa, Peeping Tomille soisi jatkoa mahdollisimman pian.

 

Levyn kansi on muuten hieno. Siinä on avaimenreikä josta näkyy alastoman naisen figuuri. Sama nainen esiintyy levyn muissakin kuvissa. Kun levyn vetää auki, samasta reiästä näkyy tirkistelijän oma silmä. Siitäs sait, utelias!

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit