Cricklewood Green
Ten Years Afterin esiintyminen Woodstockin festivaaleilla dokumentoitiin näkyvästi siitä kertovaan elokuvaan. Bändin keikka meni itse asiassa viimeistä esitystä I'm Going Home lukuunottamatta pahasti pieleen useiden laiteongelmien takia. Onneksi kuvausryhmä pääsi kumminkin sen verran jyvälle että sai tuon encoren nauhalle. Sen editoitu versio (sountrackilla on koko esitys) on yksi Woodstock-leffan huippuhetkistä.

Cricklewood Green ilmestyi pian Woodstock-leffan ja -soundtrackin perään ja sai varmasti niistä vetoapua. Syksyllä 1969 äänitetty Cricklewood Green on tosin loistelias albumi ilman Woodstockin tuomaa leffajulkisuutta. Levyn starttaava Sugar The Road on yksi bändin parhaista levynavauksista. Sen perään kuultava Working On The Road ja 50,000 Miles Beneath My Brain olivat mukana bändin keikkasetissä heti tuoreeltaan kun bändi äänitti helmikuussa 1970 kaksi Fillmore East -konserttia. Tämä kolmikko on selvää jatkoa edellisen Ssssh.-levyn bluesrockille, mutta Cricklewood Green on edeltäjäänsä moni-ilmeisempi ja kiinnostavampi albumi. Silti niiden väliset erot ovat sen verran pienet, että en lähtisi kinamaan niiden keskinäisestä paremmuudesta.

Alvin Lee vastaa tällä kiekolla ensimmäisen kerran yksin koko levyn materiaalista. Ja hyvä näin sillä biisien erilaisuus korostaa bändin laajaa musiikillista näkemystä. Ensimmäistä kertaa bändin levyllä on mukana myös selviä countrysävyjä, sekä selkeän kaunis ballaadi Circles. Hyllyssäni on vuosikymmenien saatossa kansiltaan kulunut, mutta hyvin soiva alkuperäinen jenkki-LP. Vuonna 2002 remasteroituun levyyn lisättiin bonuksina kaksi (todennäköisesti sessioista) ylijäänyttä kappaletta. Nämä eivät ole kuitenkaan mukana kolmen CD:n boxilla Think About The Times, jolla on bändin Chrysalis-yhtiölle tekemät viisi albumia. Tosin mukana on single-editointi biisistä Love Like A Man.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit