Live All Over The Place
 

Vuonna 2004 julkaistu Live All Over The Place oli jo vuodesta 1987 asti King's X-nimellä toimineen teksasilaistrion ensimmäinen virallinen live-levy. Se on heti komeasti tupla. Musiikkia sillä on hieman yli kaksi tuntia. Tämäkin live olisi tosin voinut jäädä julkaisematta, jos ei yhtyeen sopimus Metal Blade -levy-yhtiön kanssa olisi ollut umpeutumassa.

 

Live All Over The Place on äänitelty vuosien 2002 ja 2003 kiertueilta. Yhtyeen tuolloin uusin Black Like Sunday -levy on hyvin edustettuna. Pääpaino on kuitenkin vanhassa 90-luvulla julkaistussa materiaalissa. Parhaat biisit ovat levyiltä Dogman ja Ear Candy, unohtamatta muutamaa hyvää Tape Headin raitaa kuten Little Bit of Soul. Kaiken kaikkiaan musiikkia on miltei kaikilta studioalbumeilta. Promo ei kerro missä live on taltioitu, mutta äkkiseltään kuunneltuna kuulostaa, varsinkin kun kuuntelee yleisön ääniä, siltä kuin ensimmäinen levy olisi äänitetty jostain hieman isommasta konsertista ja jälkimmäinen olisi klubikeikalta. Oli miten oli, live-fiilis levyllä on erinomainen ja bändi soittaa niin hyvin kuin se vain osaa.

 

King's X:n live-soundi on aika lailla sama kuin se on levyiltä kuunneltuna. Jos mahdollista, laulut toimivat vielä studioversioitakin paremmin. Muusikot, eli Doug Pinnick, Ty Tabor ja Jerry Gaskill, ovat niin sinut soittimiensa ja toistensa kanssa, että yhtye tuntuu toimivat lähes telepaattisesti. Tai sitten kyseessä on vain vuosikausina hankittu keikkavarmuus. King's X on ahkeran keikkabändin maineessa, mutta Suomessa he ovat käyneet käsittääkseni vain kerran. Vuonna 1991 he lämmittelivät AC/DC:tä. Toiveissa olisikin, että pääsisivät joskus Suomeen asti omalle keikalleen.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit