Rock Will Never Die (DVD & CD)
Built To Destroy -studiolevy oli minulle ilmestyessään rankka pettymys. Ostin turhuuttani jopa sen amerikkalaisen painoksen ajatellen että levyn uudelleenmiksaus tekisi siitä paremman. En edelleenkään ole tuon levyn ystävä. Kahtena peräkkäisenä iltana lokakuussa 1983 kuvatulla videolla uudelta levyltä soitetaan onneksi vain viisi biisiä. Vaikka MSG:n uusin ei minua miellyttänyt, olin tämän videon antiin silti tyytyväisempi kuin sen yhden levyn mittaiseen vinyyliversioon. Vaikka videolla oli muutama kappale enemmän kuin tökerön lyhyellä audiojulkaisulla, molemmat 1984 julkaisut olivat vajaita. Seikka on sittemmin korjautunut. Japanilaiset julkaisivat 2000 keikan kokonaisuudessaan, ja 2009 EMI julkaisi täysimittaisen DVD:n (pikkukuva) osana Walk The Stage - Official Bootleg boxia. Vihdoinkin 75 minuuttisen keikan audio- ja videoääniraidat ovat identtisiä. 

Vuosi ennen Lontoon keikkoja MSG julkaisi Graham Bonnetin laulaman vahvan Assault Attack -levyn. Valitettavasti Schenker otti siltä Built To Destroy -kiertueen settiin vain biisit Desert Song ja Rock You To The Ground. Jälkimmäisen laulamisen Gary Barden jakaa kesken Built To Destroy -levyn äänitysten bändiin kiinnitetyn ex-Ted Nugent -vokalisti Derek St.Holmes kanssa. St. Holmes on kiistatta Bardenia lahjakkaampi laulaja ja olisin toivonut hänen saavan enemmän tilaa bändissä. Hän olisi voinut hyvinkin vetää soolona muutaman Graham Bonnet -biisin. Nyt hänen rooli bändissä jää statistiksi sillä hänen taustalaulunsa on useissa kappaleissa miksattu kuulumattomiin ja samoin hänen komppikitaraansa on unohdettu levyn miksauksessa lähes kokonaan. 

Rock Will Never Die DVD- ja CD-julkaisuiden suurin ongelma on se että niitä ei voi olla vertaamatta kaksi vuotta aiemmin äänitettyyn One Night At Budokan -liveen. Vaikka MSG oli yhä vuonna 1983 kovassa iskussa, ei bändin toinen livejulkaisu nouse lähellekään klassikkoaseman saavuttaneen edeltäjänsä tasolle. Keikan valitettavan huonoääninen videojulkaisu on silti hauskaa katsottavaa. Jos julkaisun ääni ei saa täysiä pisteitä, 26 vuotta vanha kuvamateriaali on saatu näyttämään todella hyvältä. Bändillä tuntuu olevan hyvä fiilis. 

Jostakin syystä kosketinsoittaja Andy Nyesta ei ole juuri lainkaan lähikuvaa. Mutta muuten bändin toiminnasta lavalla saa selkeän kuvan. Desert Song tiivistää tunnelmaa ja viimeinen kolmannes keikasta toimii alkua paremmin. Näin siitäkin huolimatta että uuden levyn Red Sky on mielestäni illan heikoin esitys. MSG II -albumin Looking For Love on setin suurimpia yllätyksiä, koska biisi ei ollut 1981 keikkasetissä. Illan encore Doctor Doctor on hulvaton iloittelu. Hammersmithin lavalle nousee levytystauolla olleet Scorpionsin Klaus Maine ja Rudolf Schenker. He tuovat vauhtia muuten turhan staattiseen bändiin ja Rudolfin ja Chris Glenin keskinäinen show vie voiton kriittisimmästäkin katsojasta.

Tarkan markan ihmisille vinkiksi että bändin koko studiotuotanto löytyy viiden CD:n The Chysalis Years -boxilta. Valitettavasti mukaan ei ole mahtunut kuin tämän levyn alkuperäinen riisuttu versio. Edulliseen hintaan saatava boxi on tästä huolimatta järkevä hankinta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit