Kick Out The Jams
Lukiolaispoikana eräs koulukaverini diggaili tätä bändiä, mutta hemmon muiden suosikkien ollessa inhoamiani punkbändejä, en vaivautunut perehtymään MC5:een. Jos vain olisin tiennyt että kyseinen orkesteri oli jo pitkään ollut hajonneena ja heidän esikoislevy oli itse asiassa vuodelta 1968, olisin taatusti kuunnellut levyn jo tuolloin.

Kick Out The Jams, moterfuckers! huudolla alkava albumi oli jotakin aivan uutta vielä vuonna 1969. Perään kuultavat epävireiset vallankumousbiisit eivät olleet sitä, mitä rock-bändeiltä oltiin totuttu kuulemaan. Koko albumi on täynnä soitannollisia virheitä, surkeaa laulua, joka menee paikoin ujellukseksi. Jos levyyn tulee olla valmistautunut, niin olkoon tämä varoituksen sana ennen sen kuuntelua! 

Lainasin tämän verrattoman levyn kirjastosta joskus 2000-luvulla innostuttuani MC5 suojeluksessa ja heidän avustuksellaan samaan aikaan Elektra Recordsiin kiinnitettyyn The Stoogesiin. Muutama vuosi myöhemmin näin levykaupassa LP:n uusintapainoksen, jonka nappasin heti kainalooni.

YouTubesta löytyy bändin kotikaupungin yliopistokampuksella kesällä 1970 kuvattu ulkoilmakeikka. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit