Frampton Comes Alive!
Kun erilaiset rock-julkaisut listaavat historian parhaita livelevyjä, Frampton Comes Alive kuuluu yleensä tuolle listalle. Jonkun tällaisen artikkelin innoittamana päätin itsekin tutustua tähän levyyn. EN muista kuinka pitkään se oli omalla toivelistallani, mutta kun siitä vuonna 2001 julkaistiin laajennettu painos, ostin sen oitis itselleni.

Peter Framton loi maineensa Humble Pien kitaristina ja toisena laulajana. Hänen soolouransa musiikki eroaa kumminkin selvästi Humble Piesta sillä se on akustisempaa ja popimpaa. Itse pidän raskaan rokin lisäksi monesta muusta musiikilajista ja pop-rock on se genre, josta itse olen aloittanut rokin mielenkiintoiseen maailmaan tutustumisen. Frampton Comes Alive on yksi pop-rock historian parhaita livelevyjä.

Do You Feel Like We DoReilusti editoitu Do You Feel Like We Do on 7 minuutin kestoltaan USA:n historian pisin top-40 noussut single. Biisin albumiversiolla on mittaa reilut 14 minuuttia.

Frampton kävi Rolling Stonesin koesoitossa vuoden 1975 alussa useiden muiden menestyneiden englantilaiskitaristien tapaan. Vuoden 2012 haastattelussa entinen Rollari-basisti Bill Wyman kerroin hänen ja bändin alkuperäisjäsenen ja  kiertuepianistin Ian Stewartin pitäneen hänestä, mutta hänen mielestä Frampton oli liian komea rollariksi. 

Petri Mylllyä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit