Live Live Live At Hammersmith Odeon
Lontoon Hammersmithillä 29.1.1977 kuvattu keikka on valitettavasti editoitu BBC:n In Concert -sarjan vajaan tunnin mittaiseen formaattiin. Englannin yleisradioyhtiö on todennäköisesti uusiokäyttänyt monikameranauhat sen jälkeen kun se editoitiin lähetysmuotoon. Näin meidän Rory-fanien lienee tyytyminen TV-lähetykseen valittuihin yhdeksään biisiin. Onneksi samalta kiertueelta julkaisttin 2020 peräti 20 biisin mittainen live.

Rory oli julkaissut kolme kuukautta ennen Lontoon keikkaa kuudennen studioalbuminsa Calling Card. Nelimiehisen kokoonpanon neljäs levy jäi myös heidän viimeiseksi (kunnes vuonna 2011 julkaistiin marraskuussa 1977 äänitetty mutta aikanaan hyllytetty Notes From San Francisco).

TV-keikka starttaakin kolmella uuden albumin raidalla. Näistä levyn ja keikan avannut Do You Read Me ei ollut mukana Rockpalast-ohjelmaan kuvatulla Essenin keikalla, mutta se esitettiin samana kesänä Montreux'ssä ja löytyy Live At Montreux -koosteelta. Vaikka biisi ei ole kitaristin parhaimpia, on hienoa nähdä kuinka reilusta kännistään huolimatta Rory hoitaa biisin soolon todella väkevästi. Myös edelliseltä, reilun vuoden takaiselta Against The Grainelta soitetaan kolme kappaletta, jotka ovat mukana myös mainitulla Rockpalast DVD:llä. Näistä aina vahvasti soitettu Bought And Sold on myös yksi tämän keikan parhaita esityksiä. Loput kolme kappaletta edustavat Roryn keikkabravuureita. Blind Boy Fullerin Pistol Slapper Blues ja Going To My Hometown olivat mukana jo 1972 julkaistulla Live! In Europella ja Too Much Alcohol pari vuotta myöhemmin julkaistulla Irish Tourilla.

Eagle Rock Entertainment tekee onnistuneita DVD-julkaisuita yhdessä Länsi-Saksan Yleisradion (Rockpalast) ja Montreux Jazzin kanssa. Mutta miksi kukaan ei ole saanut houkuteltua BBC:tä vastaavaan yhteistyöhön? Tämä keikka ja satoja muita vastaavia odottaa yhä virallista julkaisua. Vaikka ostin Live Live Live At Hammersmith Odeon DVD:n Amazonista, se ei valitettavasti tarkoita sitä että sen julkaisijalla Main Streetillä olisi puhtaat jauhot pussissa. Mikäli haluaa säästää itseltään 10 puntaa, keikan voi toki katsoa YouTubesta.

Petri Myllylä / 31.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit