Music From Planet Marsh
 

Glenn Hughes -fanit tuntevat varmasti ruotsalaisen blondin taiteilijanimeltään JJ Marsh. Hän soitti Hughesin yhtyeessä aina vuoden 1996 Addiction-levystä asti. Hänen soittoaan kuullaan vielä Hughesin viimeisimmällä First Underground Nuclear Kitchen -kiekolla. Sittemmin hän on keskittynyt vanhan ystävänsä The Flower Kingsistä tutun kosketinsoittaja Tomas Bodinin kanssa Eggs & Dogs -nimiseen yhtyeeseen. He ovat julkaisseet yhden levyn vuonna 2009. Music From Planet Marsh on jo vuoden 2005 maaliskuulta. Kuuleman mukaan JJ olisi voinut julkaista levyn jo aiemmin, mutta matkalla oli jotain ongelmia.

 

Music From Planet Marsh on kunnollista 70-lukuista hard rockia. Se on tehty aidoilla vanhoilla soittimilla. Musiikki on ehkä hieman vapautuneempaa kuin Hughesin levyillä kuullut JJ:n sävellykset. Kappaleet rönsyilevät suuntaan ja toiseen ja niissä on huomattavan paljon kitaraa. Biiseissä on myös selviä viitteitä progen ja psykedeelisen musiikin puolelle. Funkia ei kuulla. Kitaristin mieltymys Jimi Hendrixin ja Jeff Beckin soittoon kuuluu kautta levyn.

 

Levyllä esiintyvä porukka on sama, joka soitti vuonna 2005 Hughesin soolobändissä ja Hughes Turner Projectin kiertuekokoonpanossa. Thomas Broman on rummuissa ja Kjell Haraldsson soittaa koskettimia. Myös Tomas Bodinin soittoa kuullaan. JJ laulaa ja soittaa kitarat ja bassot. JJ on yllättävän hyvä myös laulajana. No, hänellä oli paras mahdollinen opettaja.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit