Quadrophenia
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 263. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Kun kuusitoista vuotiaana kuuntelin tämän tuplalevyn ensimmäisen kerran, en ymmärtänyt sitä lainkaan. Luulen että kaverilta lainatun albumin neljäs levypuolisko taisi tuolloin jäädä kokonaan soittamatta. Seuraavat kolmekymmentä vuotta minulta kului muun musiikin parissa, mutta viimeinkin jouluna 2011 tutustuin sen Director's Cut -nimen saaneeseen erikoisjulkaisuun.

Alkuperäistä Quadrophenia-albumia on usein kritisoitu huonosti miksatuksi, mutta omat muistikuvani eivät ole niin hyvät että voisin kertoa kuinka paljon tämä vuoden 2011 levy eroaa alkuperäisestä. Mutta oletan bändin elossa olevan kaksikon Roger Daltreyn ja Pete Townsheadin pitäneen enemmän vuonna 1996 remiksaamastaan levystä, sillä uusi julkaisu on remasteroitu siitä eikä alkuperäisestä. Director's Cutin kolmas ja neljäs levy sisältävät peräti 25 demoa viidennen levyn esitellessä osasta kappaleista 5.1 miksauksia.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit