Slash: Live, Made In Stoke 24/7/11 (DVD & CD)
En suoranaisesti ihastunut Slashin esikoissoololevyyn, mutta kiertuevokalisti Myles Kennedyn bändiä Alter Bridgeä vuosia diganneena hankin tämän keikan ääniraidan heti kun se tuli myyntiin. Samalla sitä kuunnellessani sain kimmokkeen tutustua kitaristin Snakepit-levyihin, sillä hänen soolobändi esittää niitä luonnollisesti Guns & Roses ja Velvet Revolverin hittien lisäksi. Tällä keikalla soitettiin kiertueen ainoan kerran Snakepit-esikoisen Beggars & Hangers-On sekä ensimmäisen kerran avausraidaksi valittu Been There Lately bändin toiselta Ain't Life Grand. Siltä kuultiin myös biisit Mean Bone ja Speed Parade. 

Vaikka itselleni on parhaiten muistissa Slashin nuoruudenbändin musiikki, keikan ainoa Velvet Revolver -biisi Slither on sekin kiinnostavaa kuultavaa sillä laulaja Myles Kennedy on omasta mielestäni 2000-luvun parhaita laulajia ja reittaan hänet Velvetin Scott Veilandia paremmaksi laulajaksi. Valitettavasti Kennedy ei tartu kitaraan kuin kerran joten vaikka keikan ääniraitaa kuunnellessani olin kuulevinani joissakin biiseissä tanakkaa kolmen kitaran vyörytystä, äänessä olivat vain Slash ja komppikitaristi Bobby Schneck. Kennedy tuntui olevan esiintyjänä paikoin eksyksissä ilman kitaraa. Sitä vastoin kanadalainen basisti Todd Kerns viihtyy lavalla ja hänen show elävöittää bändiä. Kerns myös laulaa Slashin soololevyn Lemmy-biisin Doctor Alibi. 

Made in Stoke Blu-ray on viihdyttävää katsottavaa ja kuunneltavaa. Vaikka se luonnollisesti keskittyy uuden Slash-albumin materiaaliin (kahdeksan biisiä), bändi on pitkän turneen aikana hitsautunut tiiviiksi ryhmäksi ja se on tehnyt kitaristinsa 24-vuotisen uran biiseistä oman keitoksen. Maltilla miksattu monikanavainen HD-ääni lyö paikoin puuduttavan keskinkertaisen kuvaeditoinnin mennen tullen. En ole katsonut keikkaa kaksikanavaisena mutta sen ääniraita lienee identtinen laadukkaan audiojulkaisun kanssa, joten kahdella kaiuttimella televisiohuoneensa sisustaneenkin kannattaa tämä DVD/Blu-ray hankkia. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit