Hardrock Legends, Vol. 1
Oma UFO-diggailuni on keskittynyt enimmäkseen heidän 70-luvun tuotantoon, jolloin Michael Schenker oli bändin kitaristina. Hänen tilalle tullut (ja bändissä jo 1974 kakkoskitaristina piipahtanut) Paul Chapman on toki ammattimies hänkin, mutta bändin musiikillisen linjan keventyessä heidän 80-luvun levyt eivät aikanaan saaneet minua puolelleen.

Näin tämän Hannoverissa, Saksassa 29.11.1980 TV:lle kuvatun keikan vasta jouluna 2011. Olin muutama vuosi aiemmin hankkinut itselleni paljon UFO-musiikkia EMI:n julkaistua vuonna 2009 bändin lähes koko tuotannon remasteroituina levyinä. Tämän keikan näkeminen oli oma ensikosketukseni UFO:n 80-luvun alun kokoonpanoon. Myöhemmin Gary Mooren aisapariksi siirtynyt Neil Carter uudisti bändin musiikillista linjaa siinä määrin, että basisti Pete Way jätti bändin vuonna 1982 (kuten oletettavan iso joukko sen vanhoja fanejakin). Carterin asema bändissä ei kumminkaan ollut vielä tämän keikan aikaan kovin dominoiva vaan bändi rokkaa yhä mallikkaasti.

Illan setti jakautuu melko tasan bändin 70-luvun hittien ja kahden ensimmäisen Chapman-aikakauden studiolevyn materiaalin kesken. Jostakin syystä virallisella julkaisulla ei ole keikan avannutta Chains Chains -biisiä. Se puuttuu myös keikan iTunesin versiolta. Keikka sai vihdoin keväällä 2012 CD-julkaisunsa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit