Torture Test
 

On bändi osannut nimensä valita. Se nimittäin kuvaa tämän ryhmän esittämää musiikkia erinomaisesti. Tähän alun perin Diesel nimellä esiintyneeseen porukkaan piti perehtyä, koska siinä soittaa rumpuja Glenn Hughesin ensimmäisellä Suomen keikalla rummuttanut Shane Gaalaas. Hänen soittoonsa on voinut törmätä vaikkapa Yngwie J Malmsteenin, Michael Schenkerin tai Cosmosquadin levyiltä. Torture Testillä Shanen mättäminen kuulostaa juurikin tuolta törmäykseltä.

 

Bändissä on myös toinen muista yhteyksistä tuttu muusikko. Kitaristi Pat Lachman soitti jo tämän levyn ilmestymisen aikaan Rob Halfordin bändissä. Myöhemmin hän kunnostautui Pantera-veljesten Damageplan-yhtyeessä laulajana. Basisti Rich Gonzalesiin, joka onnistui satuttamaan itsensä vakavasti törmättyään moottoripyörällään autoon, muusta tuotannosta en ole tietoinen. Solistisuuruus A.J. Cavalier liittyi Diesel Machinen telakoitumisen jälkeen Soiliin.

 

Torture Testin matalalta kiertävä möyriminen tuo vahvasti mieleen Panteran vähemmän onnistuneen materiaalin. Levyn kappaleet ovat hyvin pitkälti samasta muotista, eli jos on kuullut yhden, on kuullut ne kaikki. Levy on jäänyt todella vähälle soitolle. Sen läpi kaluaminen on nimensä mukainen testi.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit