Dancing With St. Peter
 

 

Olin itse asiassa unohtanut tämän levyn olemassa olon, kun menin tässä joku päivä penkomaan levyhyllyä kohdasta UFO. Sieltähän tämä suorastaan hypähti silmille. Erinomainen hard rock -levy vuosituhannen alusta. Tämä jos mikä on kadotettu helmi!

 

Ainahan UFO:n kokoonpano on ollut eloisa. Väkeä on mennyt ja tullut kuin Stockmannin kuuluisista pyöröovista. 90-luvun loppupuolella bändi oli huilimassa. Mogg/Way -kokoonpano julkaisi pari levyä ja Michael Schenker teki samoin. Mogg/Wayn jälkimmäisellä Chocolate Boxilla oli kitarassa nuori mies nimeltään Jeff Kollman. Phil Mogg tykästyi hänen soittoonsa niin paljon, että miehet perustivat tämän toistaiseksi vain yhden levyn tehneen kokoonpanon. Rumpuihin tuli Kollmannin hyvä ystävä Shane Gaalaas. Hän oli tietenkin soittanut Michael Schenkerin kanssa ja liittyi tämän levyn jälkeen Hughes Turner Projectin studiokokoonpanoon. Bassossa on Jeffin vanha jamittelukaveri Jimmy Curtain. Levystä piti alun perin tulla Moggin soolo, mutta tunnelma studiossa oli niin hyvä että he päättivät tehdä bändilevyn. Soittivatpa he lyhyen kiertueenkin vuonna 2002.

 

Dancin' With St. Peter on tyypillistä Moggia. Hän kertoo tarinoita täysin omalla tyylillään. Aivan arkisetkin jutut kuulostavat hänen laulaminaan mielenkiintoisilta. Kaikki UFO:sta pitävät tietänevät mitä tarkoitan. Musiikki on myös vahvaa. Se on ehkä monipuolisempaa kuin esimerkiksi UFO:n vuoden 2000 Covenantilla. Kollmanilla ja Gaalaasilla on oikein halu näyttää miten rokataan ja rollataan. Tähän tanssiin kannattaa liittyä. Uskon että pyöritys on miellyttävää.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit