Chocolate Box
 

Mogg/Wayn toinen albumi Chocolate Box ilmestyi aikaan jolloin olin saanut kovan UFO-puraisun. Levy piti saada kuunteluun välittömästi. Ja se oli kerta kaikkiaan loistava. Aivan yhtä hyvä, jos ei jopa parempi, kuin UFO:n edellinen vuonna 1995 ilmestynyt albumi Walk On Water tai seuraava vuoden 2000 Covenant, joilla soitti Michael Schenker.

 

Chocolateboxilla soittava ryhmä on melkein sama kuin Walk On Water -kiertueelle lähtenyt porukka. Tämä on UFO valepuvussa. Rumpali Andy Parkerin paikan on ottanut AC/DC:stä ja sittemmin Diosta tuttu Simon Wright. Hänen konstailematon tyylinsä sopii tähän musiikkiin. Koskettimissa on luonnollisesti Paul Raymond. Kitaristin vastuullisen tontin on ottanut haltuunsa amerikkalainen Jeff Kollman. Studiossa auttelemassa oli Louis Maldonado -niminen kaveri. Hän ja Jeff työskentelivät myöhemmin Glenn Hughesin kanssa. Pienet piirit?

 

Kollman on opiskellut paitsi soittimensa, myös Schenkerin tyylin. Liikaa matkimatta hän osaa soittaa juuri sopivasti tai riittävän vähän solisti Phil Moggin ja varsinkin basisti Pete Wayn tarpeiksi. Bändi kuulostaa rennolta ja siltä kuin olisi tehnyt musiikkia yhdessä jo pitempäänkin. On oikeastaan harmi, että Schenker suostui palaamaan UFO:n riveihin jo seuraavana vuonna. Tämän ryhmän olisi toivonut tekevän musiikkia enemmänkin. Kollmanin ja Moggin yhteistyö onneksi jatkui.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit