Jughead
 

Tämä levy oli aikanaan jonkin sortin pettymys. Ehkä odotukset sille olivat aivan mahdottoman korkealla ja se ei niitä pystynyt lunastamaan. Näin syyssateiden aikaan Jughead on kyllä kiva laittaa soimaan. Piristävälle, aurinkoiselle ja kauniille musiikille on nyt tilaus. Kun levyllä vielä melankolisetkin hetkensä, en oikein keksi miksen silloin ennen ollut tyytyväinen.

 

Jugheadin muodostivat King's X -kitaristi Ty Tabor, ties missä soittanut kosketinsoittaja Derek Sherinian ja vähintään yhtä monessa systeemissä mukana olleet veljekset Matt ja Gregg Bissonette bassossa ja rummuissa. Aika moinen porukka siis. Valitettavasti bändin ura jäi tämän yhden levyn mittaiseksi. Veljeksille tuli muuta tehtävää.

 

The Mustard Seeds, bändi jossa Matt ja Gregg soittivat aiemmin, esitti hyvin paljon samankaltaista musiikkia kuin Jughead. Onpa krediteihinkin laitettu parin raidan kohdalle tekijöiksi Jughead ja The Mustard Seeds. Yhtyeen musiikki on siis aivan pikkurikkisen progen puolelle kurkottavaa voimallista poppia. Miettikää kesäpäivää ja King's X:ää soittamassa Kaivarissa The Beatlesin ja Beach Boysin musiikkia tai kuunnelkaa Spock's Beard -rumpali Nick D'Virgilion ensimmäistä soololevyä. (kaikki kysyvät kuka hän on - Googlettakaan) Tämä on yhtä hyvää!

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit