Lights...Camera...Squad!
 

Cosmosquad on amerikkalaisen kitaristin Jeff Kollmanin (Glenn Hughes, Bombastic Meatbats) ja kanadalaisen rumpalin Shane Gaalaasin (Michael Schenker Group, Hughes Turner Project) instrumentaalimusiikkia soittava yhtye. Bändin alkuperäinen basisti oli mm. Ted Nugentin, Dokkenin ja UFO:n kanssa soittanut Barry Sparks. Tällä vuonna 2008 julkaistulla live-DVD:llä viisikielistä soittaa Christopher Maloney.

 

Lights...Camera...Squad! Viitannee elokuvan tekemiseen. Squad korvaa sanan Action. Siinä kohtaa mennäänkin metsään. Vaikka kaikki Cosmosquadin muusikot ovat omien soittimiensa suvereeneja mestareita, mistään toiminnasta tällä DVD:llä ei voi puhua. Yhtye soitti keikkansa Hollywoodissa Muusikkojen instituutin 30-vuotisjuhlissa lokakuun 18. vuonna 2007. Bändi nyökyttelee lavalla musiikkinsa mukaan, mutta koska yleisöä ei kuvata, ei voi sanoa innostuuko siitä kukaan mitenkään. Välispiikit ovat minimissään. Kontakti kuulijoiden kanssa tehdään musiikin kautta. Ehkä ammattilaiset osaavat ottaa tämän vastaan. Kotikatselijalle riittää bändin kuuleminen. Katsominen ei tuo mitään lisäarvoa.

Useammin tämän kuuntelee kuin katselee.

 

Cosmosquadin esittämä jatsin, hard rockin ja metallin fuusio on taitavasti sävellettyä ja tietyllä tapaa oikein esitettyä. Nämä eivät tee virheitä. Musiikissa on juuri sellaisia osasia joita instrumentaalimusiikissa pitääkin olla. Paikka paikoin tosin toivoisi, että kaikki ei olisi niin tyylisuunnan ohjeiden mukaisesti nykivää ja monimutkaista. Bändin pitäisi uskaltaa vähän repäistä

 

DVD:n erikoisuus olivat netistä löytyvät bonusmateriaalit. Niitä varten DVD:n kannessa on käyttäjätunnus ja salasana. Yhtyeen kotisivuja ei tosin enää ole olemassa.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit