Ed Sullivan (TV) Show 16.8.1965 (DVD)
The Beatlesin kaikki Ed Sullivan Shown esiintymisen on koottu yhteen DVD:lle The 4 Complete Ed Sullivan Shows Starring The Beatles. Kahteen kertaan julkaistun paketin uusin (isokuva) versio sisältää bonuksena haastattelun sekä monikanavamiksauksen.

Mukana on luonnollisesti myös muut TV-lähetyksessä mukana olleet esiintyjät, mutta yllättäen myös ohjelman mainokset. Näin katsoja saa siirrettyä itsensä takaisin 60-luvulle. Tosin taulutelevisio ja 5.1 -äänijärjestelmä olivat tuolloin kaukana hifistin haaveissa.

Kuukautta ennen USA:n kiertuetta, ja bändin neljättä Ed Sullivan Shown esiintymistä, heinäkuussa 1965 The Beatles bändi julkaisi yhden parhaista singleistään Help/I'm Down. Molemmat sen kappaleet myös esitettiin miljoonayleisölle. Näistä jälkimmäinen kuulostaa todella väkevältä esityksestä ja Lennon murjoo urkuja aivan eri tavalla kuin Abbey Roadin studiolla. Esiintymisen starttaava I Feel Fine on ainoa "vanha" biisi sillä se julkaistiin jo marraskuussa 1964. Capitol julkaisi bändin uusimman Help-albumin juuri ennen kiertueen alkua. Siltä kuullaan nimikappaleen lisäksi jo neljä kuukautta aiemmin singlenä julkaistu Ticket To Ride. Ringo Starrin laulama Act Naturally ja jousiorkesterin kanssa esitetty Yesterday julkaistiin seuraavassa kuussa (USA:ssa) singlenä eikä ne olleet mukana Help-albumin jenkkiversiossa.

The Beatlesin syyskuun TV-esiintyminen kuvattiin 14.8., vain päivää ennen historiallista The Shea Stadium esiintymistä. Valitettavasti tuolloin kaikki aiemmat yleisöennätykset löyneen keikan äänitys ei onnistunut juuri paremmin kuin pari viikkoa myöhemmin kahden The Hollywood Bowl keikankaan. Koska näistä ei ole saatu koostettua laadullisesti riittävän hyvää julkaisua, bändin fanien kannattaa ehdottomasti tutustua tähän äänekkään (mutta aisoissa pidetyn) TV-yleisön edessä soitettuun keikkaan.

Luonnollisesti DVD:n audioaita julkaistiin bootlegina (koska TV-yhtiöllä ei ollut sille julkaisuoikeutta).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit